Bloed, zweet en koude tenen in Rotterdam Europoort

Beste clubgenoten,

Het heeft even op zich laten wachten, maar hier is dan toch eindelijk het verslag van de wedstrijd van UVS 1 tegen Charlois Europoort 2.

We hadden helaas wat personele problemen. Pim was naar zwemles (zoals u elders kunt lezen op deze webpagina.) en Pepijn had ook een zwak excuus (waarschijnlijk weer aan het schrijven op internet…)  dus we moesten op zoek naar een tweetal vervangers. Daar Pepijn al ruim op tijd had aangegeven dat hij niet beschikbaar was, was voor hem inmiddels al een vervanger gevonden in de vorm van Elwin.

Rare snuiter trouwens die Elwin, hij schijnt ooit nog eens van Erik van den Doel gewonnen te hebben. Nu ik er zo over nadenk: Zat Erik ook niet in onze speelzaal, Elwin?

De zwemles van Pim kwam echter pas heel laat in beeld en zo kwam het dan ook dat om 10.45 Pepijn een ‘distress call’ uit deed gaan. De boodschap was duidelijk: Man down!!

Ik begon meteen te bellen met clubleden die nog op dit laatste uur konden invallen. Helaas bleek er door verschillende oorzaken niemand meer beschikbaar te zijn. Dan bleef er nog de laatste optie over: UVS 2 kaal plukken om zodoende toch met een compleet team voor de dag te komen. Dit leek me echter niet een heel goed idee, UVS 2 had de belangrijkste wedstrijd van het seizoen voor de boeg…

Zo kwam het dat we met zijn zevenen achter het bord verschenen in het clublokaal van CE2.
Vanuit de startblokken wisten we dus dat we met 1-0 achter stonden. Anton, het boefje, was stiekem op drie gaan zitten zodat hij met wit weer vol voor een punt kon gaan.

Na een uur spelen kreeg Elwin (8) een halfje aangeboden. Dit was vooraf een gedroomd resultaat en nu gezien de stand op de overige borden een mooi geschenk. Luuk, Joost en Anton stonden alle drie erg goed. Elwin ‘The Equalizer’ nam dit onverwachte aanbod dan ook gretig aan, maar niet nadat hij toch even de captain had ingelicht.

1½- ½

Naarmate de middag vorderde leek alles bijzonder goed te gaan voor UVS. Joost (1) won een pion, Anton (3) had een veel betere stelling, Arie (4) stond ook goed. Luuk (5) was bezig met een pot uit het boekje en ik zelf (6) had inmiddels ook een mooie stelling. Ruud (7) was inmiddels bezig om de zwarte koning uit te roken.

Joost ‘The Ghost’ maakte zijn technische klus handig af zonder zijn tegenstander nog een schijn van kans te geven. 1½-1½. Anton had zich inmiddels naar groot voordeel gespeeld en was vrij zeker van zijn zaak. Op dit moment was er bij Ruud echter het een en ander mis gegaan en hij keek tegen een verloren stelling aan. Ik had inmiddels een gezonde pion meer en vergat gemakkelijk te winnen met toch wel een heel makkelijk te vinden zet. Luuk’s geweldige aanvalsstelling was inmiddels ‘vervlakt’ naar een eindspel waarin de tegenstander een vrije a-pion had die gevaarlijk leek op te stomen.

De eerste die hierna klaar was bleek Anton ‘The Annihilator’ te zijn die inderdaad vrij gemakkelijk zijn punt zeker had gesteld. 1½ – 2½ voor ‘de onze’!! Ik had inmiddels bijzonder zorgvuldig en met een precisie mij volkomen vreemd, al mijn voordeel verknald en keek met een pion meer tegen een volkomen gelijke stelling aan. Not amused…. 2 – 3..

Inmiddels waren bij Ruud de bordjes weer verhangen in het voordeel van Ruud. Ruud ‘The Brute’ besloot echter remise aan te bieden en dat werd dankbaar geaccepteerd door zijn tegenstander. 2½ – 3½. Misschien ook maar beter! Toch weer dichter bij de matchpunten!

Luuk ‘The Fluke’ wist uiteindelijk vrij gemakkelijk de stelling de veilige remisehaven binnen te loodsen. 3-4, matchpunt gered, maar Arie zou de overwinning nog wel binnen halen…

Arie ‘Bahbah’ had echter een totale offday en vergooide achtereenvolgens een gewonnen stelling en een remise stelling. Na een paadvorkje met torenverlies konden de stukken in de doos. 4 – 4.

Al met al een rare dag, met niet al teveel schade.

De plaatselijke turk/pizzeria werd nog bezocht door het team, helaas moest Arie verstek laten gaan. Tijdens de maaltijd hoorden we dat onze concurrent had verloren en dat we dus alleen aan kop stonden. Dit geeft ons iets meer lucht maar ook tegelijk 2 concurrenten meer…

Het wordt nog bijzonder spannend!!

Toen we na de maaltijd naar de parkeergarage liepen bleek deze inmiddels gesloten. Dolle boel natuurlijk. Ik had de gezichten wel willen zien van die makkers die uiteindelijk ons hebben geholpen toen ze hoorden dat we de auto’s in hun garage hadden staan. “Die domme oosterlingen ook altijd…. Of iets in die strekking.

Na 20 minuten in de kou, kwamen ze aanrijden en konden we bij de auto’s.

Na een vriendelijk bedankje konden we dan eindelijk huiswaarts.

Zaterdag wacht ons de volgende opgave! Thuis tegen ASC, een ploeg die nooit meer dan 4,5 punt heeft gehaald dit seizoen maar ook nooit minder dan 3.

Eens kijken of ik eindelijk op 50% kan komen…

[foto’s: Marcel Dirks, Charlois Europoort]

Share

3 reacties

 1. Joost Retera schreef:

  Erg ‘geestig’!

 2. Anton van Rijn schreef:

  He! Een ghostwriter!

 3. Elwin Berlijn schreef:

  Net voor de volgende ronde toch het verslag. Nice.
  Voor de volgende keer Menace je tegenstander ipv jezelf scheelt ook weer..
  BTW idd een plusscore tegen van den Doel (1 potje 20 jaar geleden…;-)
  Succes Zaterdag tegen ASC

Geef een reactie