UVS 3 houdt zicht op promotie

De doelstelling voor UVS 3 is al 4 jaar dezelfde: PROMOTIE.
Tot nu toe was er aan het eind van het jaar slechts de opluchting dat we weer niet gedegradeerd waren. Hoe anders is het dit jaar! Na het echec in Zutphen was er alleen maar hosanna. Alle wedstrijden werden met veel geluk en slecht spel gewonnen. De tegenstanders hadden tot nu toe allen een gemiddeld elo van minstens 100 punten minder dan UVS 3. Ook tegen Variant uit Huissen maandag 13 februari was er sprake van een zeer groot verschil in rating in ons voordeel. Om de schade beperkt te houden, had Variant de borden 6, 7 en 8 op 1, 2 en 3 gezet. Door deze omzetting kwam het ratingverschil aan de eerste 3 borden op 1300!!!! punten.

Het eerste bord bleef aan de Variant kant leeg, waardoor Justin gemakkelijk aan het eerste punt voor ons kwam. Mathijs aan bord 3 moest na 2 uur spelen naar huis en nam genoegen met een remise, wat op dat moment geen probleem leek mede omdat onze topper aan bord 6, Bart, in een onnavolgbaar tempo bijna alle stukken van zijn tegenstander er afgeslagen had en al een tijdje met het punt op zak rondliep. 2,5 – 0,5.
Op de borden 4 t/m 8 was er sprake van gelijke rating. Frans H aan bord 8 vergaloppeerde zich in een voor hem redelijke stelling en moest met een paard minder vrij snel opgeven. 2,5 – 1,5 na 2 uur spelen. Bij Ismail aan bord 5 duurde het wat langer voordat hij een stevige fout maakte en kon opgeven. 2,5 – 2,5. Klaus aan bord 2 had in de hele partij geen voordeel voor hem kunnen bespeuren en gaf enigszins ontredderd aan het derde remiseverzoek gehoor. 3 – 3. Op dat moment had Marcel K een gewonnen eindspel in hogere zin en stond mijn partij in hogere en lagere zin slecht. Marcel vond de winnende variant niet en berustte met een remise. Vrij snel daarna werd ik enigszins verrast door een remise aanbod. Na ampel beraad met mezelf heb ik het aanbod, achteraf gelukkig, aangenomen. Uitslag 4 – 4

Door deze uitslag staan we 1 wedstrijdpunt achter op onze volgende tegenstander WDC. Eindelijk een op papier gelijkwaardige tegenstander.

Share

Geef een reactie