Arrogantie UVS4 afgestraft door Rhenen

Het had kat in het bakkie moeten worden maandag, zo leek het althans van tevoren. Thei had de ratings van onze Rhenense tegenstanders nog maar eens doorgestuurd, en dat zag er heel doenlijk uit. Het liep anders af. Op weg naar het station werden we al geteisterd door een striemende regen, maar de goede moed deed dat slechte teken nog een beetje vergeten.

Aangekomen in Rhenen bleek GPS het nut van gezond verstand nog steeds niet overbodig te hebben gemaakt. Marcel had beukenweg in plaats van laan verstaan of iets dergelijks, en dan is ook meneer TomTom in een keer een hele domme man. Vandaar dat een van de twee auto’s een kwartier te laat aankwam bij het wat wonderlijk uitziende kerkgebouw ‘De Vlam’, waar de showdown tussen UVS4 en Rhenen plaats ging vinden. De allervriendelijkste gereformeerden op de Utrechtse Heuvelrug hadden de klok gelukkig nog niet aangezet.

Toen de wedstrijd eenmaal begonnen was bleken de inzittenden van de verdwaalde auto wel de beste UVS-ers van de avond. In successie wisten Marcel, Theo en Bert-Jan het schaap succesvol op het droge te krijgen. Voor de anderen was het eerder trekken aan een dood paard. Voor de auteur van dit stukje wel in zeer letterlijke zin, omdat hij erin slaagde met 9 minuten op de klok een paard weg te geven, na zijn Moskou-Siciliaan al in een eerder stadium verkeerd te hebben aangepakt. Schoppema had als vierde inzittende bij de dwaallichten als enige een mindere avond. Maar de toch ruim op tijd aangekomen andere vier… Misschien kwam het door de plastic stukken waar Ruud al  commentaar op had, maar ze wilden in ieder geval niet op de juiste plekken belanden; Ook Thei en Wim K. gaven op onhandige momenten materiaal en ruimte weg, waardoor een avond die zo opgewekt begon eindigde in een deceptie. Afijn, van hubris naar nemesis dus, en met de staart tussen de benen terug naar het Nijmeegse.

Share

1 reactie

  1. Marcel Verstappen schreef:

    Voor de puristen: het lag niet aan mijn would-be TomTom noch aan mijn gehoor, nee het was de van God verlaten, in duisternis gehulde locatie die wij domweg voorbij reden in eerste instantie. Waarna de paniek toesloeg! Was het dan toch Rheden? Zaten we niet al in Veenendaal? Omdat we geen enkel nummer van de andere auto hadden, en de secretaris noch de voorzitter van de gasten konden bereiken, reden wij redeloze rondjes op de enige rotonde die Rhenen rijk is….tot het verlossende telefoontje van Thei kwam. (Rhenen genoeg voor teamgenoot Rob S. om zich te goed te doen aan het goedkope, zelf te turven bier en vieux in longdrinkglazen!)

Geef een reactie