UVS 5 blijft op maximale score

Tegen Tornado 2 uit Druten werd op het eerste gezicht gemakkelijk met 4,5 tegen 1,5 gewonnen.
Na 2,5 uur spelen liet Jaap S. het eerste punt aantekenen. Na ruime afruil had zijn tegenstander nog een paard over, maar wel 2 pionnen minder. Toen al zijn pionnen van het bord waren en ook het paard verloren dreigde te gaan gaf de Tornado speler op.

Hierna volgde 2 remises, de beide Wimmen waren hier verantwoordelijk voor. Volgens Wim v.d B zat er niet meer in en Wim H. voelde zich vermoeider worden en was dik tevreden met een half punt.
Frans N. zat aan bord 1, dit ging lang gelijk op tot zijn tegenstander een stuk weggaf. De stelling bleef complex maar Frans rondde bekwaam af naar winst. Onno M. had redelijk snel beslissend voordeel, maar het duurde nog vrij lang alvorens zijn tegenstander opgaf. Rob L. zorgde zonder in tijdnood te komen voor het laatste halve punt.

Share

Geef een reactie