UVS 2 wint van Almelo

Almelo is een van onze concurrenten. Maar Heracles had van Twente gewonnen, dus nu waren wij aan de beurt… Zo simpel was het wereldbeeld van afgelopen zaterdag.

Vroeg vertrokken, niets op de weg – half Nederland stond al op de schaatsen – dus ruim op tijd aangekomen. Rustig wennen en de concentratie opbouwen.. al was de neiging groot om alleen maar aan de mooie biljarts plaats te nemen.

Het lijkt er steeds meer op dat de voorbereiding van zo’n teamwedstrijd neerkomt op het peilen van vorm en mentaal zitvlees; zeker als er gescoord MOET worden. Ruud in vorm… “weet je wat: laten we Rob ‘ns wit geven..”, Arno hoger = druk lager, Christ wit = 1/2 , Wouter lager met zwart, Thomas lager met wit … dit lijken eenvoudige gedachten.. kom er maar eens op (;-)))!! UVS 2 kun je niet zomaar ff husselen !!

Goed.

Maarten lijkt de beker nog niet leeg te hebben; die moet een keer ’n winst krijgen en dan verschijnt dat heilige vuur wel weer; (Opa, ech weuar) Thomas is na z’n winterstop op dreef en ik zelf ontdekte dat totaal buiten je repertoir spelen ook zo z’n voordelen heeft . Richting tijdcontrole : Ruud op 1 (waarschijnlijk ½) en Rob -zowaar- stond goed. Als Rob wint moet Arno remise maken met zwart op 4…, maar wat als Rob niet wint…? Ik moest Arno dus absoluut door laten spelen: hij mocht het remise-aanbod van zijn tegenstander (rond zet 33) niet aannemen.. “wacht ff, Arno, eerst zien hoe Rob afwikkelt..”. Een paar tellen later heeft Rob 2 pionnen meer en snel ik me naar Arno om te melden dat remise Ok is… heeft ie alweer ’n zet gedaan…!! En mocht z’n tegenstander ineens niet meer met remise genoegen nemen…. Zie hoe Arno -naar eigen zeggen- door het oog van de naald kruipt en het dan maar perfect afrondt. Maw: 2 matchwinnaars. Misschien wel 3…

Voorlopig eerst de partijen van Ruud en Arno.. voor de parel van Rob moet men nog even geduld hebben (dat weet je toch inmiddels wel….hè?).

Share

1 reactie

  1. Lambert Hofman schreef:

    Goed gedaan jongens!
    Ik kijk uit naar de “Parel van Rob”.

Geef een antwoord