Verhip, ’t is andersom!

Afgelopen maandag heb ik een van mijn allerbeste partijen ooit mogen spelen, met wit tegen Joost. Na een scherpe openingsvariant die ik goed had voorbereid, bleek bij nadere beschouwing zwart uiteindelijk toch ietsje beter te staan. Een lastig middenspel volgt waarin wit goed overeind blijft. Het eindspel nadert, de tijd gaat dringen, en dan weet je wel hoe dat gaat tegen die grote jongens: dan volgt er onherroepelijk dat kleine fatale foutje of die afgrijselijke blunder die de droom ruw verstoort. ‘Je hebt goed gespeeld, hoor’, daar moet je het dan mee doen. Maar niet deze keer! Nu is het juist Joost die met 25…, Tg4 vreselijk in de fout gaat…..


Wit staat gewonnen na 29.Txd8, maar de stelling blijft tricky. Uiteindelijk biedt wit onder lichte tijddruk na 35 zetten remise aan en dat wordt door zwart geaccepteerd.

Share

1 reactie

  1. Marcel Verstappen schreef:

    Mooie combi! Wel watjerig om remise aan te bieden, of had je op een vrijwillige overgave gerekend?

Geef een antwoord