UVS 5 blijft ongeslagen

Voor de 3e competitie wedstrijd werd wederom afgereisd naar ASV. Dit keer geen jeugdteam als tegenstander. Dankzij een 100% score van de spelers met de witte stukken werd een krappe 3,5 – 2,5 overwinning behaald.
Na ruim 2 uur kwam onze snelste speler, Harrie, melden dat het pot remise stond. Ruim 20 minuten later zag ik een brede lach op z’n gezicht en was het punt binnen. Zowel Wim v.d. B als Onno kwamen redelijk snel een pion voor in het damegambiet en wisten dit vast te houden en uit te bouwen tot een overwinning.
De spelers met zwart hadden het aanzienlijk moeilijker. Wim H raakte verzeild in een anti-Cambridgevariant van het damegambiet (zo hoorde hij achteraf). Ondanks toenemende druk wist hij voor het halve punt te zorgen. Toby ging lang gelijk op maar liep tegen een vork met een paard aan en kreeg een niet te stoppen aanval te verwerken. Jaap kwam dramatisch uit de opening. Middels een doorlopende Houdini act wist hij het mat gaan van de koning te voorkomen. Een op het oog mooie ruil eindigde ook in een lelijke vork en de handdoek kon in de ring.

Share

Geef een reactie