Langs de afgrond

Uit het verslag van winnende coach Lambert over die laatste minuten van UVS 3 is wel duidelijk geworden, dat er schokkende dingen gebeurden. Zo ook op mijn bord (bord 3). De winst was in mijn gedachten, maar vermoeid gaf ik het laatste kwartier een belangrijke
pion en een toren weg. Schokkend, want de punten waren op dat moment hard nodig voor UVS 3.

Met mijn laatste krachten concentreerde ik mij op een ingewikkelde doorbraak van mijn 3 witte pionnen tegen 2 zwarte op de damevleugel. Dat moest wel nauwkeurig gebeuren. In tijdnood vond mijn tegenstander niet het juiste antwoord. Nu waren de rollen omgekeerd!

Wit Wüstefeld-Rückert
Zwart dreigt De1 + (promotie) en mat. Wit heeft maar één zet: Lh4! En zwart geeft op!
Leuk puzzeltje: hoe kwamen de witte pionnen op b6 en b7 ?

Share

Geef een antwoord