WINTERSWIJK – UVS2

Nooit geweten dat de Achterhoek zo uitgestrekt was:  maar de naam klopt wel, want ’t gevoel bekruipt je dat Winterswijk inderdaad in een verlaten hoek van Nederland is achtergelaten. Niet zomaar ‘’n Dorp bij Doetinchem’.
In ’n restaurant dat net aan ’t opstarten was konden we in een nog koud bijzaaltje plaatsnemen. ’n Onhandige tafelschikking van 2 teams (rondlopen kon eigenlijk gewoon niet) en de klunzigheid van ’n beginnende ober (bij Thomas ging de koffie over het bord heen..) zou je bijna nonchalant maken. Terwijl we toch ook in een serieuze discussie over de opstelling waren beland: Winterswijk had ’t namelijk gepresteerd om alle voorafgaande wedstrijden 1500-1600 spelers op de eerste 2 borden te plaatsen. Ga er maar aan staan.
Wel, ’t werd een compromis: de gebruikelijke top-4 werd verschoven naar 2-5, en Jeroen mocht de spits afbijten.
Goed, daar gaan we:
 1. Jeroen: Niet in de problemen gekomen, goede zetten doen als ’t ff nodig is (zie fragment)
 2. Rob: Redt ’n lastige stelling, maar zegt zelf ’t eindspel grondig verkeerd ingeschat te hebben. (Zie fragment)
 3. Wouter: tsja, optisch aardig, maar weigert in tijdnood ’n winstgevende wending om die vervolgens erna -evenwel inmiddels verliezend, maar niet aan z’n tegenstander besteed- alsnog uit te voeren (Zie fragment)
 4. Thomas: dame op e8 zetten terwijl er ’n toren op E1 staat te koekeloeren ?!?!
 5. Tsji: gokt, overspeelt z’n hand, wint, maar accepteert de buit niet.
 6. Arno: eindelijk, winst
 7. Christ: bouwt met wit alweer ’n gewonnen stelling op, maar 40 zetten in 2 uur lukt niet meer; ik stel voor 40 in 1u óf 40 in 3u voor Christ bij de knsb aan te vragen.
 8. Michiel: dat ging behoorlijk op en neer; knap dat ie z’n tegenstander murw schuifde in ‘t 6-de uur in beduidend mindere stelling. Zodat díe besloot: “ach wat, laat ook maar…; Remis?”
En dan kom je met 4-4 thuis en mogen er 7 januari weer 8 Achterhoekers aantreden…, maar dan in de Ganzenheuvel!
Fragmenten van een overwinning, remis en verloren partij.
Share

5 reacties

 1. Jan van de Westelaken schreef:

  Wow, ben ik zomaar pardoes van m’n stoel gevallen. Een verslag van het tweede zowaar! Mijn eerder geopperde vermoeden dat het team uitsluitend uit analfabeten bestaat, wordt ontegenzeglijk gelogenstraft. Zelfs het hoofdlettergebruik (’n Onhandige tafelschikking..) is goed verzorgd. Be still, my beating heart!

 2. Pepijn van Erp schreef:

  Totdat het tegendeel onomstotelijk is aangetoond, wil ik het koffieaccidentje niet zomaar aan de onhandigheid van de ober wijten. Op een of andere manier ‘gebeuren’ die dingen gewoon altijd bij Thomas, meestal met Tsji in de buurt…

 3. Klaus Wüstefeld schreef:

  Jawel hoor, een verslag van het tweede! Altijd boeiend zo’n verslag vooral de eindspelen hebben vaak verrassende wendigen.
  Zo ook die winstwending ,die jij ,Wouter, aangaf in jouw partij. Overigens zit er nog veel meer in jouw partij. Volgens mij kan pion d6 gepakt worden. het vervolg is dan 1.d6,Pd6x 2.c4+! Ik heb het vervolg niet uitgeanalyseerd, maar dat is hoogst interessant ,lijkt me, misschien toch remise ? Vanuit de stelling lijkt direct 1.f5 ook een mogelijkheid voor jou, misschien zelfs met kansen.

 4. Luukmaestro schreef:

  @pepijn dezelfde gedachte bekroop mij ook al… Tsji zat dan ook aan bord 5!

 5. Klaus Wüstefeld schreef:

  nogmaals partij Wouter: Ik dacht aan 1.d6,Pd6x 2.Kd6x, c4+ , maar dan lijkt zwart toch te verliezen na 3. Pc5

Geef een reactie