Ook dit seizoen geen OSBO beker voor UVS

De eerste  OSBO bekerronde dit seizoen leverde  voor UVS geen succes op. In de thuiswedstrijd tegen de Elster Toren ging UVS met 3-1 ten onder. Kopman Elwin speelde de opening (een soort Owen’s verdediging) belabberd en werd dan ook binnen 2 uur van het bord geveegd. ( 0-1)
Op dat moment had Justin aan bord 2 een prettige stelling. Op bord 3 speelde ik  voor het eerst sinds bijna 30 jaar een externe partij met zwart. Met behulp van de lectuur ben ik er nu achter dat de eerste zetten voldeden aan het z.g. Romanishin gambiet, waarbij het gambiet achterwege bleef. Optisch zag het er wat erg verdedigend uit, maar het was toch niet gemakkelijk voor wit een gaatje te vinden.


Op bord 4 had  Ismail met wit vrij snel een paard tegen 2 pionnen voor en leek er voor ons hier een punt in het verschiet te liggen. Er was dus nog geen reden tot wanhoop. Maar helaas, Ismail leek iets te zeker van zijn zaak en liet een lopertje opsluiten, waardoor hij een pion achter kwam en niet veel later zelfs een 2e pion. (0-2).
Justin was bezig zich voor zijn slechte optreden met UVS 3 te revancheren middels een dodelijk aanval. (1-2) Alleen een fout van mijn tegenstander zou de stand nog gelijk kunnen trekken, maar de beslissende fout maakte ik zelf.

UVS – de Elster Toren  1-3

Share

Geef een reactie