UVS 5 haalt uit tegen De Toren 9

Op maandag 12 december werd de uitgestelde wedstrijd tegen De Toren gespeeld. Jaap Stork, die zijn verjaardag vierde en niet mee kon spelen, had als captain het team samengesteld.

Harrie Berkers speelde in zijn bekende hoge tempo en met timmermansoog beoordeelde hij de stelling beter dan zijn tegenstander en haalde hij als eerste een punt binnen voor UVS. (1-0) Wim Heuvelmans, die gelukkig in kon vallen voor Frans Nijenhuis die gepland was op het tweede bord, meldde enige tijd daarna dat ook hij de partij winnend had afgesloten.(2-0) Frans had zich alsnog naar de Ganzenheuvel gespoed en kwam daar ondanks de tegenwerking van de NS om 20.30 aan. Om 18.30 had hij al in Arnhem op het station gestaan maar het was weer eens hommeles op het spoor. Wim Heuvelmans moest daardoor zijn partij tegen Eugenie Heesen opgeven. Bedankt Wim dat je UVS 5 kwam helpen.

De derde winstpartij kwam van Wim van den Broek. Volkomen onverdiend werd de derde winstpartij genoteerd. Mijn tegenstander was zo aardig om, volkomen gefixeerd op een aftrekschaak, zijn dame in te leveren.(3-0) Rob Lubbers had zich in een uitstekende positie gemanoeuvreerd en ondanks enig gebrek aan tijd besloot zijn tegenstander de eer te laten aan degene die hem verdiend had.(4-0)

Ook Onno Mares kreeg de felicitatie van zijn tegenstander. In een partij ,waarin langdurig met torens werd geschoven, wist hij zijn tegenstander op de knieën te krijgen.(5-0) Tobi van Schijndel had rustig een overwicht opgebouwd en dat resulteerde in een vrijpion, die zonder al te veel moeite zou kunnen promoveren. Helaas had Tobi nogal wat tijd verbruikt en in deze tijdnoodfase miste hij de juiste weg en dat resulteerde in een remise.

De uitslag werd derhalve:  UVS 5 – De Toren 9 : 5,5 – 0,5. We hebben wel eens mindere wedstrijden gespeeld.

Wim van den Broek.

Share

Geef een reactie