Bekeravontuur voorbij

Een wedstrijd die we maar beter snel kunnen vergeten: de 2e ronde van de KNSB-beker uit tegen Zevenaar. Met goede bezetting bestaande uit Joost Retera, Anton van Rijn, Dennis Arts en ondergetekende baanden we ons een weg door de mist naar de andere kant van de Waal. In een klein zaaltje aangrenzend aan de kerk stonden al vier borden voor ons klaar.
Een kleinere club dan ik verwacht had, dat Zevenaar. Naast onze partijen waren er nog slechts acht andere borden waaraan geschaakt werd. Althans, totdat ik constateerde dat drie daarvan net iets teveel vakjes hadden: ah jakkie bah! dammers … een slecht voorteken …
We hadden in de auto bedacht dat het handig was dat Dennis op bord één zou spelen, Anton op twee, Joost op drie en ikzelf op vier. Joost lootte zwart voor hemzelf, dat was niet echt de bedoeling. Tegen Guust Homs verzeilde hij vanuit de Caro Kann snel in een overbekend eindspel, waar niet heel veel muziek in zit. Een remise na een uurtje spelen.
Ikzelf was redelijk uit de opening gekomen en kon mijn tegenstander langzaam gaan wurgen. Die verbruikte ook veel tijd. Een kleine onnauwkeurigheid van me, maakte dat het lastig werd er iets van te maken. Even later gaf ik pardoes een volle toren weg. Opgeven lag voor de hand, maar uit walging speelde ik nog even door. Verstandig, want vanwege overdreven angst voor een illusoire mataanval, gaf mijn tegenstander me de kans een stuk terug te pakken. Helaas was het met de kwaliteit minder toch nog snel gedaan met me.
Dennis zat een ingewikkeld NQE (‘Not Quite an Endgame‘) te spelen met een hoop lichte stukken op het bord. Het bleek achteraf een beetje op en neer te zijn gegaan, hoewel Dennis de beste kansen kreeg. Maar ook dit werd remise.
Toen moest Anton dus zien te winnen om de beslissingsvluggertjes te bereiken. Anton had vanaf een wat moeizame opening steeds iets minder gestaan, dacht ik. Op het einde ging het echter voornamelijk om de klok. Aangezien we met een increment van 5 seconden speelden, werd dat een zenuwachtig gedoe. Met beide spelers op minder dan tien seconden en een tactische stelling kon elke uitslag worden verwacht. Helaas ging Anton op een geven moment toch door de vlag. Bah, 3-1 nederlaag.

En overigens ben ik van mening dat we nog recht hebben op een verslag van de 8-0 nederlaag van UVS2!

Share

1 reactie

  1. Luukmaestro schreef:

    Jammer jongens! Wel een beetje jammer dat je gratis torens weggeeft Pepijn, hopelijk ben ik geen trendsetter. En door de vlag met een increment van 5 seconden? Wat ging er door je heen Anton??? Ik verwacht een mooi verslag van de bekercaptain!

Geef een antwoord