Eerste overwinning van UVS 5

Na de nodige onduidelijkheid over de speeldatum, vertrok een compleet team op vrijdag 21 oktober naar Arnhem om de strijd aan de binden met een jeugdteam van A.S.V. Het bleek de eerste externe wedstrijd te zijn voor de jeugdigen, de jongste was 8 jaar oud. Redelijk zenuwachtig schoven zij heen en weer op de stoel, met op de achtergrond de ouders.

Al snel stonden zowel Toby van Scheijndel als Wim van de Broek een gezonde kwaliteit voor. Voor Robert Kerkhoven, die zijn externe debuut maakte begon het er al moeilijk uit te zien. Na ongeveer anderhalf uur stonden wij 3-0 voor, dankzij Toby, Wim en Harrie Berkers.
Toby moest nog even als de grote kindervriend optreden, zijn tegenstander had het even te kwaad met de nederlaag. Zoals verwacht verloor Robert en was het 3 tegen 1.

Wim Heuvelmans aan bord 1 en Onno Marres op bord 2 waren nog volop in de strijd. Beiden hadden krap 15 minuten over, de tegenstanders ruim 1 uur. Wim werd deskundig mat gezet, door een gepromoveerde pion stelde Onno te winst veilig.

Einduitslag  2-4.

Voorts viel op dat alle jeugdigen doorspeelden tot men daadwerkelijk mat stond.

Share

1 reactie

  1. Onno Marres schreef:

    Dit vind ik een leuk stukje. De eerste overwinning hebben we mooi binnen.

Geef een reactie