Van de intern wedstrijdleider

Schaakvrienden,
Er zijn alweer 3 ronden in de interne gespeeld, en er is al het nodige gebeurd, zowel op de borden als er omheen.
Voor de B-groep: Jeroen Clermonts heeft zich teruggetrokken om voor hem moverende redenen. Omdat hij minder dan de helft van zijn te spelen partijen deze periode heeft gespeeld (in dit geval: 1), vervallen al zijn uitslagen en krijgen alle tegenstanders een reglementaire overwinning. Jammer voor Lars, die zijn partij tegen Jeroen had gewonnen.

De (computer-)techniek die nodig is om de interne en externe partijen te verwerken, krijg ik langzaam maar zeker onder de knie. Het is mijn streven om elke dinsdag na een gespeelde ronde de partijen verwerkt te hebben en de groepsstanden en de ratinglijst gepubliceerd te hebben op de website.

Verder zullen er elke speelavond (rooster en inhaal) lijsten liggen met de te spelen partijen en met uitgestelde partijen. Wat ik tot nu toe nog verzuimd heb, is elke week de groepsstanden en een verse ratinglijst op te hangen op het prikbord. Daar zal ik vanaf volgende week maandag voor zorgen.

Een punt van voortdurende aandacht is de lijst met uitgestelde partijen. In het competitiereglement is beschreven wat de bedoeling is rondom uitgestelde partijen. Kern: meld je altijd af bij je tegenstander en bij de wedstrijdleiding. Vervolgens moeten beide spelers proberen de partij in te halen vóór de laatste speelronde in de periode. In het uiterste geval kent de wedstrijdleider de uitslag 0-0 toe aan een niet-gespeelde partij.

Share

Geef een antwoord