Slotavond 2011 – uit vrienden samengesteld

Traditiegetrouw is het schaakseizoen bij UVS afgesloten met een feestavond. Bij een feestavond met schakers moet je niet denken aan een techno-disco met wilddansende puberpaartjes. Ook niet aan een jolige polonaise op de laatste dijenkletser van Frans Duits. Nee, wij schakers houden het beschaafd. Wij spelen een potje schaak onder het genot van een hapje en een drankje. Maar eerst moesten er prijzen uitgereikt worden. Wij van UVS eren onze helden. En dat doen we graag. Vandaar dat ik hier die helden nog eens noem opdat zij in onze herinneringen een blijvende plaats innemen.
Allereerst was daar het Vierde team dat onder de geïnspireerde leiding van Thei van Laanen op overtuigende wijze kampioen wist te worden en dus volgend jaar een klasse hoger mag gaan spelen. Hulde aan het hele team: BertJan Boer, Rob Schoppema, Ruud van Roosmalen, Theo Felet, Bart van Leeuwen, Harrie Berkers en (nogmaals) Thei van Laanen.
Nog meer extern nieuws: Maarten van Rooij (oui, c’est moi) scoorde 9,5 uit 11 en is daarmee topscorer extern. Door die score  ging ook de prijs voor de snelste stijger (147 punten) naar hem (mij).
Dan de interne kampioenen.
Snelschaak: Joost Retera (Anton van Rijn tweede, Maarten van Rooij derde)
Random: Dennis Arts (Anton van Rijn tweede, Joost Retera derde)
Beker: Anton van Rijn (Joost Retera tweede, Dennis derde)

Dan de roostercompetitie:
Groep D: Toby van Scheijndel
Groep C: Frans Nijenhuis
Groep B: Christ Verstegen
Kampioensgroep: Dennis Arts (Ruud van de Plassche twee en Joost Retera derde)

Tot zover de prijzen. De rest van de avond werd gevuld met schaken en praten. Maar eerst de traditionele schaaksimultaan door de vijf sterkste spelers. Joost, Anton, Dennis, Rob en ik mochten het elk tegen vijf of meer spelers opnemen. Joost liet met een 100% score zien dat hij eigenlijk de echte kampioen was. Zelf had ik ook zo’n score. Jammer dat Dennis, de regerend kampioen het moest doen met een magere score van 60%. Laten we hopen dat hij het komend seizoen zijn titel wel waardig toont.

De avond rekte zich uit tot diep in de nacht. Eens te meer bleek dat UVS niet meer of minder dan uit vrienden samengesteld is. Jammer alleen dat mijn mooie fles wijn met in grote letters ‘beste externe score’ in iemand anders kelder terecht is gekomen. Zelf denk ik dat iemand hem voor mij in bewaring heeft genomen…

Voor de mensen die op de maandagavond een schaakgat hebben: we zitten elke maandagavond met een stel schakers in St. Anneke (inderdaad, aan de St. Annastraat).

UPDATE: de foto’s! Open de galerij door op de foto te klikken of bekijk ze via de link in het rechtermenu naar de albums op Picasa

picasaView plugin: Could not load data from picasaweb.
Share

1 reactie

  1. Jan van de Westelaken schreef:

    De precieze locatie van die fles wijn is in beperkte kring bekend. Op te vragen tegen een geringe vergoeding ; )

Geef een reactie