Partij uit België

Via e-mail werd mij onderstaande partij toegestuurd die gespeeld is in het Belgische zwembad. Ik plaats ‘m zonder commentaar.

Share

7 reacties

 1. Maarten van Rooij schreef:

  Stellingsgelukje noem ik dat. Ook weer een bewijs dat de kracht van de loper zwaar overschat wordt.

 2. Pepijn van Erp schreef:

  @Maarten precies, maar zo lang je die loper gewoon op c8 laat staan is er niets aan de hand.

 3. Anton van Rijn schreef:

  Joost heeft blijkbaar nog wat moeite met het schaakfiguur “paard”. Maar laat dat geen afbreuk doen aan het kampioenschap van Dennis. Gefeliciteerd!

 4. Elwin Berlijn schreef:

  De loper in deze duidelijk geen sloper.
  Van paard naar hengst als gevolg van een palm?
  Van harte met het kampioenschap Dennis.

 5. Pepijn van Erp schreef:

  Aha, ik zie nu pas dat Dennis met deze overwinning en de reglementaire winst op Thomas het kampioenschap pakt. Ik kreeg maandag op de clubavond echter de indruk dat die partij tegen Thomas nog gespeeld moest worden.

 6. Jan van de Westelaken schreef:

  @Pepijn:
  Enige coulantie met betrekking tot het spelen van uitgestelde partijen is UVS niet vreemd (zeker niet als je een dergelijk verzoek gepaard laat gaan met een Leffe Dubbel), maar het mag nooit zo zijn dat dit ertoe leidt dat op de slotavond niet definitief vaststaat wie de clubkampioen is. Bij een eventuele remise van Thomas zou een barrage tussen Dennis en Ruud vdP noodzakelijk zijn geworden, en daarvoor bestaat geen gelegenheid meer, temeer daar Ruud dan ergens ver weg op een fiets zit en dus niet beschikbaar is. Het is in het verleden wel eens gebeurd dat het kampioenschap van UVS ergens in de zomer op een terrasje werd beslist, maar dergelijke praktijken acht het bestuur niet toelaatbaar. Vandaar dat het reglement strikt is toegepast ten koste van de afmelder en aan Dennis een reglementair punt is toegekend. En daarmee is Dennis met recht onze nieuwe kampioen : )

 7. Lambert Hofman schreef:

  Dennis, proficiat met je eerste UVS kampioenschap. Ik had je graag de “beker zonder oren” uitgereikt, maar helaas kan ik er maandagavond niet bij zijn. De omstandigheden waarin de mysterieuze kampioenspartij is gespeeld, roepen bij mij toch nog wat vragen op. Als je de beker eenmaal goed in handen hebt, dan kun je vrijuit spreken en … daar wachten we dus op.

Geef een reactie