Uitslag Grote Ganzenheuveltoernooi: Joost Retera wint Bokaal

De traditie begint inmiddels vorm aan te nemen. Het tweede grote Ganzenheuveltoernooi heeft wederom een tot de verbeelding sprekende winnaar.  Het is maar goed dat het toernooi rond 23:00 was afgelopen want Simon had een flinke speech voorbereid. Wist hij wie de winnaar zou worden?

In een niet al te sterk bezette A-groep wist Joost Retera met 4 uit 5 ongeslagen eerste te worden.  Met kop en schouders, want nummer twee had anderhalf punt minder. Ik moet zeggen nummers twee want Anton en de twee gasten en tevens aspirant-leden Lars en Jeroen eindigden op de gedeeld tweede plaats met 2,5 uit 5.

In totaal speelden er dertig deelnemers in 5 groepen.  De winnaar van de A-groep, Joost dus, mocht de wisselbeker, de Grote Ganzenheuvelbokaal,  mee naar huis slepen. De winnaars van de andere vier groepen konden zich met een fles wijn gaan beraden over hun toekomst in het algemeen en hun toekomstige rol in het Grote Ganzenheuveltoernooi in het bijzonder.

Opmerkelijk is wel de score van de andere groepswinnaars: Ruud van de Plassche won de B-groep met 5 uit 5. Met diezelfde score won Klaus Wüstefeld de C-groep. Ook Rob Schoppema won met een 100% score de E-groep. Mijn, in dit licht magere score van 4,5, was toch genoeg om de sterk bezette D-groep te winnen.  Zo bekeken is Joost eigenlijk de slechtst scorende winnaar. Een smet op zijn blazoen?

Op de foto’s zie je onder andere Simon net na zijn redevoering waarin hij uitvoerig de loftrompet stak over de geweldige prestatie van nieuwe eigenaar van de Ganzenheuvelbokaal. Ook memoreerde hij de lange geschiedenis van dit prachtige toernooi dat zo veel hoogtepunten kent.

Nog twee vermeldenswaardige feiten: Anton was jarig, maar trakteerde slechts twee spelers op een punt (Joost en Jeroen). Bart wist als enige de nul vast te houden. Misschien kijkt Bart te veel naar voetbalprogramma’s. Bij het schaken is het niet de bedoeling om de nul van te houden Bart! Inderdaad – dat had ik ook bij de start van het toernooi kunnen zeggen…

Share

Geef een antwoord