UVS wint eenvoudig van koploper Zevenaar

Het was weer eens een gezellig middagje uit. Sinds SMB en UVS op zaterdag de Ganzenheuvel delen is het daar altijd een drukte van jewelste. Gezellig dus. Heel jammer dat alle twee de SMB-teams het niet hebben gered. De UVS-teams wel. UVS-1 had een vrolijke middag tegen Brunssum. Joost dacht snel klaar te zijn, maar wij van het Tweede waren toch sneller. Michiel had zijn tegenstander binnen de kortste keren opgerold en kon rustig bij het bord van Joost gaan kijken…
Dus ook UVS-2 had een vrolijke dag. Michiel won snel op bord 8. Op bord 7 speelde Christ Verstegen een typische Christ-partij. Altijd lastig beoordelen: het kan vriezen en het kan dooien. En ze duren ook altijd zo lang! Uiteindelijk ging er ergens een pion verloren en later ook de partij.

Borden vijf, zes en zeven bij UVS2 - Zevenaar

Op bord zes zat Meneer Willemsen. Speciaal voor de gelegenheid uitgedost in een strakke paarse outfit die zijn biceps mooi deden uitkomen. Genoeg om de tegenstander een pion te laten inleveren. En even later kon Thomas er nog ‘eentje mede nemen’. Het toreneindspel werd vervolgens professioneel uitgetikt door Thomas.

Aan bord 5 mocht ik de honneurs waarnemen. Een eenvoudige fransman lag op het bord (ik had zwart, verrassenderwijs). Na 9 zetten leek de witte aanval al orkaankracht te hebben. Ik was in ieder geval blij dat ik niet tegen Fritz speelde… Enfin een paar zetten later was de dreiging verdwenen en stond zwart beter (althans dat was mijn inschatting – Fritz denkt daar anders over. Vooral omdat Fritz positioneel vrij zwak is – toch?).
Tegenstander, inmiddels meer dan een half uur langer nagedacht, biedt remise aan. Hmm. FF checken. Teamleider zegt: ‘Ja’. Maar ja, dat vind ik wel zonde van die mooie stelling. Ik besluit te wachten en inspecteer de borden. Bord 1: Rob heeft een onduidelijke stelling met een half uur minder op de klok. Bord 2: Arno heeft een onduidelijke stelling. Bord 3: Ruud heeft een onduidelijke stelling. Bord 4: Chi speelt tegen Guus Homs en staat niet straal gewonnen (ergo hij gaat verliezen), bord 6: Thomas gaat winnen. Bord 7: Christ heeft een onduidelijke stelling. Bord 8: Michiel heeft al gewonnen. Ik heb een half uur over, dus ik wacht. En wacht. Bijna een half uur… Tja… Ik maak nog een laatste rondje en zie dat Ruud snel gaat verliezen. Jippie! (niet dat jij verliest Ruud! Maar: … ik mag…) Doorspelen dus.
Ik drijf mijn tegenstander tot wanhoop door eindeloos te manoeuvreren. Hij breekt de stelling open en komt verloren te staan. Ondertussen verliest Chi aan 4 en Ruud aan bord 3. Maar Arno slaat toe met een verrassend dameoffer. Zo verrassend dat de tegenstander de vrij eenvoudige weerlegging niet ziet en ten onder gaat. Go Arno! En Rob maakt er weer een geweldig tijdnoodspectakel van. Op de 40ste zet moet er gereconstrueerd worden. Na die reconstructie geeft de tegenstander meteen op. Go Rob!

Christ heeft het niet gered. Het staat dus 4-3 voor UVS-2.
Als gieren verzamelde de goegemeente zich om mijn bord. Met remise hebben we 2 matchpunten. Ik had inmiddels echter een stelling die zelfs met mijn volledige medewerking nauwelijks te verliezen was en een half uur meer op de klok. Dus na een half uurtje of zo kon de einduitslag worden ingevuld: UVS2 – Zevenaar: 5 – 3.

Share

2 reacties

  1. Lambert Hofman schreef:

    Geweldige prestatie, daarmee prolongeert UVS 2 een verblijf in de KNSB competitie. Zevenaar speelde met een “tactische” opstelling, waarmee ze aangeven UVS 2 te vrezen.

  2. Pepijn van Erp schreef:

    Ik heb nog maar even een fotootje aan het verslag toegevoegd, voornamelijk om die fraai-in-de-strakke-paarse-outfit-uitkomende-biceps van Meneer Willemsen te tonen natuurlijk!
    Meer foto’s zijn te zien door op de picasa-knop in het rechtermenu te klikken,

Geef een reactie