UVS 5 grijpt weer naast punten in confrontatie met Wageningen 6

Donderdag 27 januari speelde UVS na twee weken uitstel zijn uitwedstrijd tegen Wageningen 6. Daarvoor werd andermaal Rob Schoppema als reddende engel van stal gehaald, waardoor we met zes man over hobbelige wegen wagenziek in Wageningen  aankwamen. In buurtcentrum Vredehorst vond vervolgens onze vierde wedstrijd van dit jaar plaats.

Die liep andermaal niet goed af. Toch waren we lange tijd dichtbij. Bij de tegenstanders leidde onze clubnaam – Uit Vrienden Samengesteld-  tot enige hilariteit, waarna de avond een groot foutenfestival werd. Bijna per zet konden de partijen alle kanten op.

Aan het vierde gaf Wim van den Broek een stuk weg, waarna hij ondanks taai verdedigen weinig meer wist te beginnen. Jaap wist het ook niet bol te werken aan het vijfde, waardoor we blij waren dat Tobi een punt binnen wist te halen: aan het zesde bord werd ook stevig geblunderd, maar Tobi hield uiteindelijk het hoofd koel: 2-1. Aan de hogere borden werd de avond beslist. Ondergetekende doorbrak een barre cyclus door eindelijk een fatsoenlijke partij te spelen, die wel enigszins werd ontsierd doordat zijn tegenstander aan schaakblindheid leed en een loper in liet staan. Daardoor was het dus 2-2. Onno had het moeilijk aan het hoogste bord, dus we hoopten dat Rob zou doen waarvoor we hem hadden gehaald: winnen. Dat leek hij ook heel lang te gaan doen. Hij stond naar eigen zeggen technisch gewonnen, en als eindspelspecialist waren we ervan overtuigd dat hij de zaak binnen ging tikken. Maar ai, Caissa is een onvoorspelbare schikgodin. Zij trof als een meteoriet onze vriend Schoppema, die blunderde en ons weer op 3-2 achter zette. Toen bij Onno de twee torens slachtoffer werden van een loper op de diagonaal viel het doek. We verlieten zodoende met opgeheven hoofd De Vredehorst, in afwachting van betere tijden en betere resultaten.

Share

Geef een reactie