UVS bekert verder

Het bekerteam wisselt nogal. Deze ronde (de derde) mochten Anton, Luuk, Tsjisang en ik de clubkleuren verdedigen. Na een zware werkdag mochten we op de vrije vrijdagavond oprukken naar Arnhem. Inderdaad: we werden gedwongen om met ons en-ee-see-hart langs dat wanstaltige Gelredome te rijden. Op naar De Toren. Op naar de ondergang, want De Toren is een team dat echt wel een maatje te groot is voor ons. Behalve als ze misschien niet in de sterkste opstelling spelen. Volgens Michiel zou het allemaal best meevallen. Dat konden we maar moeilijk geloven en we bereidden ons voor op een vlotte nederlaag. Half acht beginnen – half tien thuis.
Na een uur spelen zag het er eigenlijk best wel acceptabel uit. Anton, Luuk en Tsjisang hadden een redelijke stelling. Ik stond verrassenderwijs straal verloren. Mijn  Ph3-opening schijnt toch wat voor de hand liggende zwaktes te hebben.  Dat was helemaal niet erg. Ik speelde tegen Bob Beeke, de sterkste speler van het team. Dus ik mocht me opofferen. We speelden onze partij vlotjes weg. Hoewel… Bob ging wel steeds trager spelen.
Luuk kwam goed uit de opening maar vond dat hij zich ook kon opofferen en blunderde. Maar niet erg – zag er remiseachtig uit. Tsji had steeds een klein plusje. Anton had een onduidelijke stelling die steeds onduidelijker werd. Gezien de rating van zijn tegenstander (zo’n 200 ratingpunten minder) zou dat een makkie worden. De inschatting was minstens 2-2.
Enfin; mijn tegenstander wist een remisevariant te vinden. Luuk claimt (foutief) remise na drie keer dezelfde stelling. Het staat 1 – 1. De tegenstander van Tsji biedt remise aan.  Anton staat gewonnen, dus… Tsji weigert remise. Voor het team. Ook hij wilde zich opofferen. Hetgeen geschiedde. Tsji  verliest een dood remise-eindspel (gaat keurig een paar keer zetherhaling uit de weg) en Anton wint en enerverende partij. Wat nu? Vluggeren. Vijf minuten pppp. Luuk wint vlot. Tsji offert zich weer op. Ik ga door mijn vlag in gewonnen stelling en Anton – sommigen noemen het Backbone-Anton – wint nog maar eens een enerverende partij. Weer 2 – 2. Wat nu? UVS bekert verder. Dus…

Share

6 reacties

 1. Theo Felet schreef:

  Ben blij dat de clubkleuren door de professionals werden verdedigd en niet door ondergetekende.
  ps wat zijn onze clubkleuren?

 2. Luukmaestro schreef:

  Jaweeeeel, het roulatiesysteem werkt prima! Er staan inmiddels 9 namen bij onze club op het overzicht (http://www.schaakbond.nl/wedstrijdschaak/bekercompetitie/2010-2011/2010-2011/d), waar andere teams het met een schamele 4 of 5 spelers moeten doen. Ik stel voor dat we volgende keer weer 4 frisse onvermoeide spelersnamen grabbelen uit de ton, die mogen het dan opnemen tegen HMC. Laat de reservebank het werk doen!

 3. Luukmaestro schreef:

  En de kleuren zijn zwart en wit natuurlijk! Behalve in Arnhem, dan zijn ze rood zwart en groen.

 4. Anton van Rijn schreef:

  De KNSB beker-loting is bekend…
  Uit tegen Meesterklasser HMC Calder. Ik twijfel tussen “oef!” en “Seek and destroy!”

 5. Anton van Rijn schreef:

  Hmmm…Ik lijk op Lisa Simpson.

 6. admin (Pepijn van Erp) schreef:

  @Anton: de nieuwe ‘avatars’ vond ik toch wat grappiger dan die mozaiekjes. Als je ontvreden bent met je afbeelding kunt je altijd zelf een Gravatar account aanmaken (moet je daar wel hetelfde e-mailadres voor gebruiken dat op site in je profiel staat).

  HMC is inderdaad wel een zware dobber, zie alleen maar getitelde spelers in hun opstellingen tot nu toe …

Geef een reactie