Goede voorbereiding is het halve werk

Een video analyse van mijn partij tegen Mathijs Broeren afgelopen maandag. Zwart neemt een pion, dat kan misschien nog wel, maakt dan een ogenschijnlijk klein foutje en een paar zetten later is het al afgelopen. Verraderlijk dat Twee Paardenspel in de nahand. Tegen Frans Nijenhuis ging het helemaal mis en won ik met veel mazzel, nu zag het er uit als een heel makkelijke overwinning. De analyse laat zien dat het toch niet zo simpel was.

[vimeo]http://vimeo.com/19184452[/vimeo]

Share

4 reacties

 1. Luukmaestro schreef:

  Leuk die schaakfilms van jou Pepijn. Maar vind wel dat er te weinig vrouwlijke hoofdrollen in zitten, neem het mee als tip!

 2. Pepijn van Erp schreef:

  @Luuk: ik probeerde me al te specialiseren in het subgenre van de horror-schaakanalyse. Waarin op het laatst de hoofdrolspeelster (de dame) op gruwelijke wijze geofferd wordt, zoals in de vorige analyse van mijn partij tegen Arno.

 3. Mathijs Broeren schreef:

  Leuke analyse. Alleen een beetje jammer van de uitslag. Ik heb nog heel lang gedacht dat ik de boel bij elkaar zou kunnen houden, maar helaas. Misschien inspireert je opening Lambert wel voor morgenavond. En ik ga natuurlijk in de leer bij F. Nijenhuis.

 4. Pepijn van Erp schreef:

  @Mathijs: ik denk dat er iets meer voor nodig is om Lambert van zijn 1.b4 te doen afwijken ;-)

Geef een reactie