Polugaevski: don’t try this at the board

Ik heb weer eens een video-analyse in elkaar gedraaid. Ditmaal van twee partijen van mij tegen Arno Sprinkhuizen uit de interne competitie. Gespeeld met een tijdsinterval van precies 8 maanden en de eerste 16 zetten waren in beide partijen identiek!
De opening is de Polugaevsky-variant van de Najdorf, een tegenwoordig wat ongebruikelijke variant om aan te treffen en volgens mij niet zonder redenen. Maar zie daarvoor  de video! De tweede partij wordt op het laatst beslist met een aardig offer, wat volgens mij zeker de moeite waard is om te bekijken. Veel kijkplezier!
(duur video: 21 minuten)

Share

5 reacties

 1. Justin schreef:

  De Polugaevsky variant doet me altijd denken aan wat iemand ooit op het ChessPub forum heeft gezegt. :)

  If you enjoy walking a tightrope above a waterfall you must by all means play the Polugaevsky.

 2. Luukmaestro schreef:

  Leuke analyses Pepijn. En een aparte opening hoor… Had die Polugaevski wel een rating eigenlijk?? :)

 3. Pepijn van Erp schreef:

  @Luuk: een schamele 2640 op zijn hoogtepunt …

 4. Luukmaestro schreef:

  Mmm, zal wel een sterk repertoire met wit hebben dan…:)

 5. Pepijn van Erp schreef:

  Lev is al een tijdje niet meer onder ons (R.I.P. in 1995), maar ik denk dat het meer ligt aan zijn tegenstanders. Hij heeft er o.a. een keertje mee tegen Tal gewonnen, die zich natuurlijk niet in kon houden en heel snel op b5 ging offeren. Tsja, dan vraag je er om.

Geef een antwoord