Pionnen

<del>Dennis</del> Diemer eet een pannenkoekje

Dennis Diemer eet een pannenkoekje

Mijn bekerpartij tegen Dennis Arts had een onorthodox begin. De eerste negen zetten van wit waren pionzetten.

Wit:Dennis Arts
Zwart: Bert-Jan Boer

1.d4 f5 2.g4 d5 3.g5 g6. 4.h4 Lg7 5.h5 Pc6 6.e3 e5 7.f4 exf4 8.h6 Lf8 9.exf4

Het vervolg zal ik de lezer besparen. Het komt erop neer dat Dennis vervolgde met (nog) 15 to -the- point- zetten en ik als rechtgeaard copy-paste schaker verstrikt raakte in herinneringen aan speelplannen uit mijn openingsboekje over de Leningrader variant van het Hollands.

Het verschil tussen nadenken en nadoen.

Al namijmerend in de vrieskou op weg naar huis herinnerde ik me ooit een partij gezien te hebben die begon met nog veel meer pionzetten. Ik vond hem later in enkele muisklikken. De geniale gek Emile Diemer (die van het Diemer-gambiet) deed vanaf het startschot ooit 17 pionzetten achter elkaar. Waarschijnlijk een wereldrecord.

Share

1 reactie

  1. Pepijn van Erp schreef:

    Ik zag gisteren het begin van jullie partij en dacht meteen: “dat is weer een mooie voor de recordpagina’s!”. Hij staat er nu bij.

    Overigens geeft ook Tim Krabbé die partij van Diemer als wereldrecord voor partijen waarin een van de partijen het spelen van een stuk het langst uitstelt.

Geef een antwoord