UVS 2 weer gewoon de beste!!

Thomas wint een eindspelletje

Thomas wint een eindspelletje

De vorige wedstrijd waren we nog wat timide begonnen, maar nu was er van enig ontzag voor de tegenstander geen spoor meer te bekennen. De promovendus van de SBO, het Winterswijkse WSG, werd met flinke cijfers ingepakt.
Maarten gaf maandag al het goede voorbeeld door in recordtijd na een enigszins gelukkige combinatie de winst binnen te halen. Ruud van de Plassche op 2 liep met speels gemak door de verdediging van wit en kon binnen 3 uur het volle punt bijschrijven. Tsjisang meldde vrij snel na Ruud dat de kwaliteitsvoorsprong voldoende was geweest voor 1 punt. 3-0.

Op dat moment waren de stellingen op de andere borden redelijk in evenwicht. Arno kreeg aanvankelijk een moeilijke stelling en een zware druk op zijn koning te verduren. Juist toen hij dacht zich uit de nesten gewerkt te hebben, bracht een onnauwkeurigheid hem weer in de problemen met uiteindelijk een echte 0. In een heldhaftige partij toonde Ruud van der Spoel ons hoe je met zwart een Siciliaans punt binnenhaalt. Zelf vond Ruud de partij gewoon en een redelijk gemakkelijke overwinning. 4-1.

Lambert incasseert een onnodige nederlaag

Lambert incasseert een onnodige nederlaag

Op dat moment dacht ik dat ik de winst binnen bereik had. Met voor beiden nog 10 zetten in ongeveer 2 minuten, leek het mij nodig een verdedigende zet uit te voeren, na een op het oog erg aanvallende vijandige dame i.p.v. het doorzetten van de aanval. Met 30. Pa4 i.p.v. Pe2 had er gewoon een 1 genoteerd kunnen worden en nu was het vrijwel direct een 0. Een zware klap wat me een slechte nachtrust heeft bezorgd.4-2.
De eindspelen van Thomas en Christ leken op dat moment in evenwicht. Met zuiver spel haalde Thomas de winst voor zichzelf en het team binnen. 5-2. Christ zorgde ervoor dat we wat laat aan tafel konden, maar er gebeurden ook heel bijzondere dingen op het bord: Op een bepaald wild partij-moment stond Christ 2 kwaliteiten en een paard voor en niet veel later stond hij gewoon een pionnetje achter en was het zeer nauwkeurig spelen om de remise binnen te halen. De goedbedoelde opmerkingen van zijn analysepubliek na afloop, deed hij veelal af met: dat speel ik niet, dat is oude mannenschaak.

Geen "oude mannenschaak" voor Christ

Geen "oude mannenschaak" voor Christ

UVS 2 – WSG 5½ – 2½

Foto’s: Thei van Laanen

Share

Geef een reactie