UVS 4 al gedegradeerd

UVS 4 is met een nipt verlies van 3½ tegen 4½ tegen De Toren ten onder gegaan. Dat betekent dat we al voor de laatste ronde zijn uitgeschakeld. Met slechts één remise en de rest verliezen, kan je als team spreken van een slecht resultaat. Maar het verlies van dit team past eigenlijk wel in het beeld van promoveren en het jaar daarop weer degraderen. Een soort jojo effect zullen we maar hopen. Want het was ook een ongekende luxe  dat er door de promotie vorig jaar, er 2 teams van UVS in de tweede klasse zaten.
Daar wil ik wel een kanttekening bij maken!  De sterkste ratingspelers zitten in UVS3. We laten onze grotere broers graag in een Rolls Royce naar de finish rijden. Maar goed dat de Osbo ´het uitkomen voor hogere teams´ toestaat. Zonder de invallers Bert Jan Boer, Mathijs Broeren of Theo Felet zou UVS 3 de klus niet geklaard hebben. Onze invallers merkten op dat de poule van UVS 3 minder sterk was.

Update: verslag van UVS4- De Toren Arnhem 5 bij de Toren

Om een voorbeeld te noemen in Klasse 2 D zit de Elster Toren. In dit team spelen Stefan Brouwers en John Remmerts. We hebben ook van hen verloren, dat is op zich geen schande.
Ik laat de wedstrijd zien die ik zelf tegen Stefan Brouwers speel. Het slaat eigenlijk nergens op. Hij begint met d4 en na Pf6 speelt hij doodleuk g4. Ik laat de pion staan en ga verder in het defensief. En ik wordt langzaam maar zeker weggedrukt en sta op verlies in het eindspel.
Maar er gebeurd iets opvallends door toedoen van de wedstrijdleider. Die is nogal gesteld op de regeltjes en gaat zich met alles bemoeien. Spelers die uitgespeeld zijn worden verzocht ergens op de gang te analyseren. Op een gegeven moment zette hij alle spelers in het donker door per ongeluk op de lichtknoppen te drukken. Even later stond hij achter mijn rug naar mijn notitieboekje te kijken. Hij miste een zet. Ik kreeg het boekje van Stefan om bij te werken. Toen de gemiste zet gevonden was zette hij een streepje. Ik had er eigenlijk geen zin meer in en bood Stefan een biertje aan. Dat had wel zijn effect. Het was een genante vertoning en Stefan bood als excuses gelijk remise aan. Tegen de verhouding in zelfs. Dat was toch geweldig nobel van hem, waarvan akte.

Het verloop van mijn partij tegen Stefan Brouwers – Nijenhuis aan bord 4 nota bene.

Op zich mag ikzelf niet klagen dat ik tot nu toe met 3 uit 6 een redelijke score haal.
Maar als teamcaptain heb ik de eindverantwoordelijkheid. Ik moet mijn functie ter beschikking stellen want UVS 4 is gedegradeerd. Was getekend Frans Nijenhuis.

Share

2 reacties

  1. Michiel de Kruyf schreef:

    De moed niet zo snel opgeven Frans. Het was vooraf al wel duidelijk dat het een zwaar jaar zou worden in een pittige poule. Zie het maar als een les jaartje. En nog steeds een kans om een keer de winst binnen tehalen op de slot ronde :)

  2. Bert-Jan Boer schreef:

    Mooi gesproken Frans, inderdaad zou het derde het zonder mijn ene inval-nul niet gered hebben :-)
    Mathijs en Theo hebben daarentegen wel halfjes en helen voor het derde binnengesleept.
    Voor ons was het inderdaad een vechten-tegen-de-bierkaai-seizoen. Maar goed, volgend jaar maar weer promoveren!

Geef een reactie