Matige voorstelling van UVS 3

De 5,5 – 2,5 nederlaag tegen koploper Cirkel 1 uit Ede mocht dan ingecalculeerd zijn, de wijze waarop dit tot stand kwam rechtvaardigde deze uitslag geenszins. Halverwege de avond stonden de meeste borden in evenwicht. Een wankel evenwicht, zoals snel bleek. Eén voor één vielen de kegels om. De eerste was een zekere winst voor Wim Krabbendam, want met 2 pionnen in de plus leek een overwinning slechts een kwestie van tijd. Door de ongelijke lopers lukte ’t hem niet om zijn pionnen naar de overkant te leiden en moest hij berusten in een halfje.

Ook Rolf van Geel kon geen schakenpotten breken in een gelijkopgaande strijd; hij koos de spreekwoordelijke eieren voor zijn geld en ging akkoord met remise. Daarna vielen er snel achter elkaar 4 kegels om: Ruud van Roosmalen zag zijn dappere poging om de koningsvleugel open te breken stranden; verlies was zijn deel. Ook invaller Theo Felet probeerde een afwachtstelling tevergeefs om te buigen in een aanval; al snel werd duidelijk dat trucjes op dit niveau tot mislukken gedoemd zijn. Als derde viel ook mijn stelling in duigen, nadat ik al bijna luidkeels mat in 2 had aangekondigd, zag ik nog net een knullige redzet over het hoofd waardoor ook dit trucje in rook opging. Nummer 4 was Thei van Laanen die ook al tegen materiaalachterstand zat aan te kijken en geen winst of remise kon forceren. Het was duidelijk de avond van de te optimistische inschattingen aan UVS-zijde.

De laatste twee spelers zorgden nog voor enige verlichting van de (achter)stand. Justin Sewalt tekende voor een halfje na een slappe afruilpartij. Frans van den Hooven, tot slot, was de UVS’er van de avond door als enige te winnen in een partij die nooit een partij was (zijn tegenstander dacht ruim 1,5 uur na om na 5 zetten in een dubieuze stand te geraken).

De Cirkel mag op de slotavond tegen stadgenoot Ede in een naar verwachting spannende apotheose (want beide nog zonder puntverlies) uitmaken wie gaat promoveren. UVS speelt die avond in de marge om de eer, tenzij deze afgelopen ronde nog voor verrassende uitslagen heeft gezorgd (zie de actuele stand op www.osbo.nl).

Update: zie ook  het verslag op de site de Cirkel

Share

2 reacties

  1. Pepijn van Erp schreef:

    Pff, beroerd weekje voor de teams van UVS. Misschien kan UVS 5 vrijdag nog wat goed maken!?

  2. Michiel de Kruyf schreef:

    Helaas Pepijn ook het 5de onderging het zelfde lot als alle andere teams. Een 4½ – 1½ nederlaag vrijdag uit tegen Kasteel 3.

Geef een antwoord