UVS 2 brengt spanning in Promotieklasse terug

Teamcaptain Lambert Hofman

Teamcaptain Lambert Hofman

Met nog 2 wedstrijden voor de boeg is de spanning in de Promotieklasse weer helemaal terug. Afgelopen zaterdag begonnen we met 3 punten voorsprong aan de wedstrijd tegen de nummer twee van de Promotieklasse: Bennekom. Na afloop was de voorsprong nog maar 1 punt.
De eerste die de nul aankondigde was Ruud van der Spoel. Ruud (tot dan toe een score van 5½ uit 6) kwam met wit bijzonder goed uit de opening (Morra) en het had er alle schijn van dat er een snelle overwinning in het vat zat. In zijn winning mood was Ruud iets te gretig en nam hij niet de tijd de vijandelijke mogelijkheden te bestuderen.

Update: lees ook het verslag op de site van Bennekom

Vrij snel daarna kwam Klaus (5 uit 6) erachter dat zijn stelling een gatenkaas was, en dat deze zijn tegenstander alle mogelijkheden bood te infiltreren (0-2). Gelukkig kon Michiel zijn betere stelling deze keer wel tot een goed eind brengen. In bijna al zijn partijen kwam hij met zwart goed tot zeer goed uit de opening, maar had dan meestal een minder moment, waardoor de voorsprong verdween en daarmee de winstmogelijkheid. Deze keer wist hij zijn stellingvoorsprong te behouden en kon nog voor de tijdscontrole een punt laten bijschrijven (1 – 2).

Arno keepte zijn eindspel

Arno keepte zijn eindspel

Ondertussen had Philippe zich ergens vergist, waardoor een 0 het gevolg was (1-3). Arno kwam in een schijnbaar hopeloos verloren eindspel van 2 torens en 1 pion tegen 2 torens en 3 pionnen terecht. De positieve verrassing was dat Arno kans zag een eeuwig schaak in de stelling te weven (1½ – 3½).

René ten Bos miste de winst in een ingewikkeld eindspel

René ten Bos miste de winst in een ingewikkeld eindspel

De partijen van René, Christ en Lambert waren toen nog bezig. Bij alle drie was er niet een zodanig verschil in de stelling, dat er meer dan remise verwacht zou kunnen worden. Misschien dat René en Lambert iets teveel risico namen, waardoor beide partijen uiteindelijk niet een halfje opleverden. Gelukkig wist Christ met zijn winst het verlies van UVS 2 te beperken tot 2½ – 5½.
Door deze uitslag staan we weer met beide benen op de grond. De volgende twee wedstrijden moeten weer gewoon winst opleveren en dan zijn we zeker van promotie naar de 3de klasse KNSB. Afhankelijk van de uitslagen van de concurrenten de komende wedstrijden, kan het zijn dat een keer winst al voldoende is. Tot nu toe hebben de andere teams goed hun best gedaan om ons op de eerste plek te houden.

(foto’s Jan van de Westelaken)

Share

Geef een antwoord