UVS 2 ook na ronde 5 bovenaan!

Ook na de 5e ronde blijft UVS 2 de promotieklasse aanvoeren en mag daardoor aan promotie gaan denken. Zeker als je weet dat dit jaar niet alleen de kampioen van de OSBO maar ook de nummer 2 naar de 3e klasse van de landelijke competitie promoveert.
In de 5e ronde tegen de Edese sv  leek het na ongeveer 2 uur spelen op een duidelijke overwinning af te gaan. Ruud van der Spoel kreeg vrij snel een vol stuk in de schoot geworpen en kon 4 uur lang genieten van zijn 5 uit 5 resultaat. Op dat moment stond er niemand minder, integendeel op sommige borden was er een gering voordeel te bespeuren. Tsjisang verkeert momenteel in een grootse vorm en dat liet hij deze middag weer zien. Binnen 3 uur tijds  had hij de Franse verdediging van zijn tegenstander volledig weggevaagd. (2 – 0)

Vrij snel daarna besloten Lambert en Christ tot remise. (3 – 1). Op de andere borden zag het nog steeds niet slecht uit. Toch kwam er aan het eind van de eerste tijdcontrole een hapering in de puntendoortelling (nieuw woord). Voor het eerst in deze competitie leverde de aanval van Klaus geen punt op vóór de tijdcontrole, maar moest hij met 2 pionnen minder de laatste uren in.

Invaller Justin Sewalt scoort voor UVS2

Invaller Justin Sewalt scoort voor UVS2

En ook in de remise-achtige stand op het bord bij Michiel kwam abrupt een einde toen hij ineens een lopertje en daarmee de partij verloor. Arno had er rekening mee gehouden dat hij dezelfde tegenstander als vorig jaar zou treffen. Hij kon een verbetering in de opening t.o.v. zijn partij van vorig jaar op bord toveren en hield daardoor een gezonde pluspion over. Nog voor de eerste 4 uur verstreken waren, was ook dit punt binnen. (4 – 2).

Justin speelde i.p.v. de verhinderde Philippe. Zoals ook bij zijn eerste invalbeurt speelde Justin een gedegen partij, waarin het lange tijd gelijk opging. Langzaam maar zeker kreeg zijn aanval meer dreiging en kon de genadeklap toegediend worden, waardoor de winst voor UVS 2 binnen was (5 – 2).

Klaus speelde het 'Nokia-gambiet'

Klaus speelde het 'Nokia-gambiet'

Enige discussie ontstond er na de officiële waarschuwing die Klaus kreeg na het afgaan van zijn mobiel. Bij de KNSB is de regel dat er direct een 0 wordt uitgedeeld. Bij de PK van de OSBO, meen ik, moet er eerst een waarschuwing gegeven worden en bij de 2e keer volgt er een 0. Vooraf was er geen algemene waarschuwing gegeven, zodat  deze waarschuwing voor Klaus als eerste gold.

De mening van de arbiter in de andere zaal, Frans Nijenhuis, was dat er eerst een tijdstraf gegeven had moeten worden etc. (wat is de waarheid?). Gelukkig was er geen discussie over de uitslag van de partij, want de 2 pionnen achterstand in de stelling betekende een echte 0. Einduitslag 5 -3.

De volgende tegenstander is ASV, de huidige nummer 2. Daarna weten we hoe sterk we echt zijn!!

Share

Geef een antwoord