UVS 2 los!!!!

Ondanks dat we deze ronde niet tot winst brachten, staat UVS 2 voor het eerst in de UVS geschiedenis ongedeeld op plaats 1 in de promotieklasse! Bekijk het zelf op de OSBO-site.
Doordat bij UVS 1 Luuk zich ’s morgens ziek meldde en de vaste invallers allen bezet waren, stond het eerste team met 7 man bij café Frowijn. Gelukkig meldde Frans Nijenhuys, dat hij wel mee kon spelen, waardoor wij grootmoedig Tsji konden uitleenden aan UVS 1. Frans nam de plaats van Tsji aan bord 3 in, zodat het lijstje zo min mogelijk gewijzigd hoefde te worden. Op dat moment wisten we nog niet dat Frans zou uitgroeien tot de held van de dag , bijna tot de held van het jaar! Hij trof een tegenstander met maar liefst 300 elopunten meer dan hij.

Update: lees het verslag op de site van VDS

Maar eerst het verloop van de wedstrijd. De eerste 5 uur verliep redelijk zoals we van te voren hoopten. Na ongeveer 1 uur spelen kondigde Klaus al aan dat hij wel weer een punt ging scoren. Het duurde nog ongeveer 1 uur eer de vlag gestreken werd en Klaus met 4 uit 4 mede individueel koploper van de promotieklasse werd.
Ondertussen was op mijn bord de stelling geheel in elkaar geschoven en was er al tot remise besloten. Nauwelijks later besefte Michiel dat hij toch een foutje had gemaakt, wat uiteindelijk fataal werd. Op dat moment was er op alle andere borden een duidelijke plus te zien in ons voordeel. Ruud aan bord 4 had zoals gebruikelijk een onweerstaanbare aanval ingezet. Philippe aan bord 8 had na 2,5 uur spelen een kwaliteit veroverd en het leek een kwestie van tijd voor zijn eerste punt bijgeschreven kon gaan worden. Arno aan bord 1 stond evenals Frans een gezonde pion voor. En Christ aan bord 6 had met een kwaliteit meer een gevaarlijk uitziende aanval opgezet.

Ruud wist nog ruim voor de eerste tijdcontrole het volle punt te melden, waardoor we met 2½ – 1½ voorkwamen en Ruud met 4 uit 4 mede de individuele lijst in van de promotieklasse aanvoert. Helaas had Philippe zich vergist en moest hij met loper en toren tegen een dame en pion  proberen toch nog remise te maken. Na 5 uur was het duidelijk dat de strijd aan bord 8 gestreden was en de stand 2½ – 2½ werd. De overige 3 borden vertoonden nog steeds alle drie een klein voordeel voor ons dus we waren nog steeds optimistisch over de einduitslag.
Christ meldde naar 5,5 uur spelen dat er geen doorkomen aan was en stelde remise voor. 3 – 3. Arno had een prachtige aanval in een heel moeilijke stelling, maar dan vooral voor zijn tegenstander. Arno had niet echt rekening gehouden met de Houdini act van zijn tegenstander in de vorm van een late rokade. 3½ – 3½.
De laatste die nog bezig was, was Frans. Hoewel zijn voorsprong uitgebreid werd naar een loper tegen 2 pionnen en wij allemaal dachten te zien hoe Frans zou kunnen winnen, durfde Frans geen risico te nemen. De  pionnenstructuur was te onoverzichtelijk om snel uit te rekenen of een witte dan wel een zwarte pion als eerste de overkant zou bereiken. 4 – 4 is de uitslag waar we zeker vooraf voor getekend zouden hebben.
Op 9 januari speelt UVS 2 thuis tegen Ede 1, uiteraard gaan we dan weer voor gewoon 2 punten.

Share

1 reactie

  1. Pepijn van Erp schreef:

    Ik hoop dat UVS2 volgend jaar, ook als er inderdaad gepromoveerd wordt, nog steeds zo ruimhartig zal zijn met het afstaan van invallers. Bijvoorbeeld voor de wedstrijd UVS1-UVS2 ;-)

Geef een reactie