Pak slaag voor UVS 3 en UVS 5

Na een alleszins acceptabele seizoensstart (1 overwinning en 1 verlies) heeft UVS 3 flink op de broek gekregen van PSV DODO 2 uit Putten: 2-6.  Rond 11 uur stond er een beschamende 0-5 tussenstand op het scorebord. Het is te danken aan de 3 hoogstebordspelers dat de avond nog met een positieve wending kon worden afgesloten. UVS 5 kwam er helemaal niet aan te pas tegen Wageningen en sloot de avond af met een alleszeggende 6-0 nederlaag.

Thei van Laanen beet het spits af met een lelijke blunder in de opening waardoor hij een paar pionnen achterkwam en hulpeloos trachtte het tij te keren. Net toen hij zijn tegenstander de hand had geschud, ontglipte een lelijke krachtterm aan Rolf van Geels lippen: in een iets betere stelling gaf hij pardoes een paard cadeau. Typisch gevalletje van schaakblindheid.

UVS3 onderuit tegen PSV DoDo

UVS3 onderuit tegen PSV DoDo

Blijkbaar werkten deze verliespartijen inspirerend voor onze lagebordspelers: ook Ruud van Roosmalen, Wim Krabbendam en Frans van den Hooven gingen (zij het spartelend) ten onder. Ruud kon een ogenschijnlijk voordeeltje niet verzilveren en zag zijn pion achterstand uitmonden in een verliespartij.
Wim stond lange tijd met de rug tegen de muur met al zijn stukken op de onderste rij geposteerd; uiteindelijk bezweek zijn vesting. In tijdnood moest tot slot ook Frans zijn meerdere erkennen in PSV Dodo.

Na dit erbarmelijke voorwerk kon er aan de 3 hoogste borden toch nog geoogst worden. Mij kwam de eer toe een vol punt te bemachtigen. In een mindere stelling met veel lichte stukken en zonder de dames op het bord ontspon zich een dreiging waarop mijn tegenstander een volle toren liet slaan. Wouter Jans had weliswaar een pion voorsprong in een dame-loper eindspel maar kon mede gezien de beperkte tijd geen vuist meer maken.
Ook Justin tekende korte tijd daarna de vrede toen er alleen nog pionnen op het bord stonden. Dankzij deze 2 remises en het ene winstpunt werd de einduitslag nog enigszins draaglijk: 2-6.

Share

1 reactie

  1. Justin schreef:

    Tja, het was inderdaad een jammerlijke avond. Dit was denk ik wel een van de sterkere teams in onze groep. Misschien kunnen we dit als warming up gebruiken voor als we tegen De Cirkel moeten. ;)

    Ik stel wel voor dat we Wouter op een cursus time management sturen. ;)

Geef een reactie