UVS 3 wint eenvoudig van Voorst 2

Na een wat ongelukkig verlies met 5-3 tegen Ede 2 in de eerste ronde van de tweede klasse C van de Osbo, won UVS 3 vrij gemakkelijk van Voorst 2. In de achterhoek werd de thuisclub met ruime cijfers verslagen: 2-6

Voetbalclub

In de kantine van de gelijknamig voetbalclub werd de eerste overwinning na anderhalf uur spelen op bord 3 behaald door Marcel Verstappen. In een ingewikkeld ogende partij koos zijn tegenstander op het cruciale moment voor de verkeerde voortzetting. Daarna bleven er voor Marcel slechts winnende varianten over en resteerde zijn tegenstander slechts opgave: 0-1.  Niet lang daarna won ik zelf op bord 5. Met een kwaliteitsoffer wist ik de stelling van m’n tegenstander open te breken en winnend voordeel te behalen (zie partijanalyse).


Theorie

Daarna was het de beurt aan Thei van Laanen om een punt voor UVS 3 bij te laten schrijven. Op bord zeven stond Thei weliswaar een pion voor, maar zijn tegenstander had wel de beschikking over enkele venijnige dreigingen. Tja, dan is het natuurlijk niet erg verstandig om een stuk kwijt te raken: 0-3. Wouter Jans had voor de gelegenheid met Marcel van bord gewisseld en speelde op een. Hij koos voor een aanvallende positie met een pion minder (“allemaal theorie”, aldus Wouter). Alhoewel de stelling van Wouter er goed uitzag, was het niet eenvoudig winnend voordeel te behalen. En dat kost tijd. Met nog 11 minuten op de klok besloot hij daarom een remiseaanbod van zijn tegenstander te accepteren: ½-3½.

Eeuwig schaak

Kort daarna behaalde Justin Sewalt een half punt op bord twee. Hij stond een pion achter in een stelling waarin hij en zijn tegenstander naast pionnen ieder nog twee torens en een dame hadden. Omdat hij de partij niet gemakkelijk zou kunnen winnen, koos Justin voor remise. Hij offerde een toren waarna hij zijn tegenstander eeuwig schaak kon geven: 1-4. Ongeveer tegelijkertijd wierp Frans van de Hooven op bord 6 de handdoek in de ring. Na een scherpe openingsvariant speelde hij een verkeerde loperzet waardoor er een onhoudbare positie ontstond: 2-4. Bij deze luxe tussenscore waren er nog twee partijen aan de gang. Rolf van Geel stond op bord twee eerst een, daarna twee en ten slotte zelfs drie pionnen voor. Daar was voor zijn tegenstander geen houden meer aan: 2-5. Wim Krabbendam zorgde uiteindelijk voor het zesde UVS-punt door op bord acht een knappe overwinning te behalen in een toreneindspel met een pluspion. Einduitslag Voorst 2-UVS 3: 2-6.

Share

3 reacties

  1. Marcel Verstappen schreef:

    Goed gedaan jochies! Waar is de partijanalyse ;D

  2. Ruud van Roosmalen schreef:

    Ja, beetje geduld. Staat er inmiddels op.

  3. Pepijn van Erp schreef:

    Mooie prestatie! En grappig partijtje, kwam zeker wel hard aan dat Txf5! En zwart had het nog wel zo strategisch aangepakt allemaal: zwartveldige loper afruilen, veld e5 voor een paard reserveren… met 13..exf4 14.Dxf4 Pe5 had ie zijn doelen kunnen bereiken (staat wit nog steeds wat beter). Maar ja, moet je natuurlijk ook wel even op de tactische zaakjes letten ;-)

Geef een antwoord