UVS 2 wint ook in Zwolle!!

De gemiddelde rating van ZSG in de opgegeven opstelling liegt er niet om: 1932. UVS 2 scoort daarentegen slechts gemiddeld: 1868.  Een kleine meevaller voor ons diende zich bij binnenkomst in het denksportcentrum van Zwolle aan: ZSG ging de strijd aan met 3 invallers. Aan bord 3 kreeg Tsjisang met wit een koningsfianchetto te bestrijden. Tsji beet zich er agressief in en na 15 zetten kon je niet meer van een zwarte koningsstelling spreken. De boel lag open bij zwart en Tsji liet niet meer los. Eerste punt was binnen.
Aan bord 7 hield Klaus zich precies één  zet aan de theorie. Na 1. e4  d5  verraste Klaus vriend en vijand, maar zijn tegenstander het meest met 2. f3  .  Het leverde hem in ieder geval een waanzinnige stelling op en binnen de kortste keren een hoop tijdvoordeel. Klaus spaarde zijn hele damevleugel en gebruikte deze pas toen er geen andere zetten meer mogelijk waren. Tot dan toe was het genoeg om slechts met Dame, Koning en een loper de aanval én verdediging te voeren.  Nadat ook de reservebank mocht meedoen, was het snel gedaan met de zwarte weerstand. 0 – 2.
Ondertussen had Arno aan bord 1 een prachtig opgezette aanval op zijn koningsstelling te verduren. Met veel zwarte stukken werd de witte verdediging volledig gesloopt. 1 – 2.

Christ had aan bord 6 met zwart verder doorgerekend dan zijn opponent en stond nadat de kruitdampen opgetrokken waren 2 torens en een paard tegen een dame voor. 1-3 . Aan bord 5, waarop ik de witte stukken mocht verzetten, kwamen we niet veel verder dan een lading schijngevechten, waarbij we beide niet durfden door te zetten. 1½  – 3½.
Ook aan bord 8 gebeurde er ogenschijnlijk op het bord niet veel. De stand bleef de hele partij in evenwicht. En daarmee scoorde debutant Philippe nog voordat de eerste tijdscontrole erop zat een ½ punt. 2 – 4.
De partijen van Michiel (bord 2) en Ruud (bord 4) waren toen nog bezig. Michiel had uiteindelijk een eindspel met 2 pionnen en een loper tegen 3 pionnen en paard. Dat betekende vechten voor remise. Doordat de ene pion extra een verre randpion was, die aan de andere kant van het bord door de koning opgehaald moest worden, waren zijn eigen 2 pionnen tenslotte onhoudbaar. Na dik 5 uur spelen werd de capitulatie getekend. 3 – 4.
Nog lang daarna werd er gepuzzeld op een ontsnapping naar remise. We zullen het onze grote broers binnenkort voorleggen.
Aan Ruud de opdracht minimaal remise te halen. In het eindspel, wat uitgemolken moest worden, bestond uit 3 pionnen en toren (voor Ruud)  tegen 3 pionnen en loper. Met veel geduld en zonder veel  risico’s  ruimde Ruud de pionnen van de tegenstander.

3 – 5 einduitslag en dus 4 matchpunten uit 2 wedstrijden!!

Share

1 reactie

  1. Klaus Wüstefeld schreef:

    Fantastisch die film over het tweede team. Is Jan vd. Westelaken de maker ? Is hij al bekend in hollywood ? Neen, dan zal hij wellicht spoedig doorbreken. Hoe indringend is deze film ! Vooral de subtiele manier, waarop de hoofdrolspeler (Ruud vd. Spoel) wordt betrapt op denken. En dan de opwindende eindscene, waarin deze bijrolspeler (Klaus Wustefeld) zich ontpopt als een nieuw talent. De manier, waarop hij speelt alsòf hij denkt, is geniaal. Voor wie met vriend,vriendin of vrouw een avondje naar de film wil: je hoeft niet het huis uit, kies voor deze film : een echte aanrader !

Geef een antwoord