bijna correcte partij

ondanks dat we verloren met mijn nieuwe team het 4de, heb ik van het bezoek in Arnhem een leuke  ervaring over gehouden.

ik heb de partij in het engels becommentariseerd uit gewoonte…

Share

11 reacties

 1. Pepijn van Erp schreef:

  Ha Donald,

  Een beetje kwistig met vraagtekens wat mij betreft: 14.g3 is niet zo best, maar om dat nu met 2 vraagtekens te belonen is ook weer zo wat.
  Blijkbaar hadden jij en je tegenstander ook een blinde vlek voor de mogelijkheden met de penning van het paard op c6: op zet 21 wint Dc4 volgens mij eenvoudig materiaal en 28.cxb4 wint ook dankzij die penning. En op zet 40 wint wint ook nog na 40.Txd8…

  Inderdaad een bijna correcte partij ;-) maar een punt voor UVS is een punt voor UVS!

 2. Luukmaestro schreef:

  Tactische partij Donald! En de penning had inderdaad een stuk op moeten leveren, maar ja, was niet echt een hele makkelijke overzichtelijke stelling… Leuk afgemaakt!

 3. Donald Eeuwes schreef:

  :) ja, ik bedoel inderdaad dat het voor dat critieke moment van 27.Pe3 het een correcte partij was.

  dat laatste deel van de partij is niet om aan te zien op het matje na maar er stonden dan ook erg weinig minuten op de klok. en het was donderdagavond 23:55 :P

  ik vind het erg leuk dat als je het centrum zo beheerd en het mobiel houdt dat de tactische mogelijkheden vanzelf komen…

 4. Donald Eeuwes schreef:

  wauw, 21.Dc4 idd gruwelijk :|

 5. Donald Eeuwes schreef:

  maar is 10…a6 niet gewoon tijdverlies?

 6. Justin schreef:

  Geen idee of a6 tijdverlies is maar volgens mij had wit beter meteen actie in het centrum moeten ondernemen (proberen d4 door te drukken lijkt me?) in plaats van op de damevleugel te lopen modderen. ;)

  Waar blijft het verslag van het 4de btw? :p

 7. Donald Eeuwes schreef:

  ja, en vervolgens ook wat gemodder op de koningsvleugel :)

 8. Pepijn van Erp schreef:

  Ik vroeg me nog even af of in de opening 4…d6 wel zo handig is (normaal is 4…Lc5). Wit kan nu namelijk 5.Pg5 spelen. Er is niet veel anders dan 5… d5 en dan is er een Tweepaardenspel in de nahand ontstaan, waarin wit de extra zet d3 heeft (tov 1.e4 e5 2.Pf3 Pc6 3.Lc4 Pf6 4.Pg5), dat moet toch haast wel erg goed zijn voor wit.

 9. Donald Eeuwes schreef:

  ik zal er eens naar kijken, bedankt iig

 10. Klaus Wüstefeld schreef:

  Hoi Donald, een late reactie van mij, ik keek eens voor de lol, wat er voor partijen stonden en die partijen van jou zijn altijd spraakmakend. Wat denk je van de stelling na wits 29.d4 ? Zonder een grondige doordenking en zonder te weten of het ook echt goed is,vraag ik me af of op d4 niet een paard of Loper geofferd zou kunnen worden, bijvoorbeeld 19…., Ld4x 20.d4x,Pe4x en daarna krijgt volgens mij zwart de loper te pakken (na Pe2+) . Natuurlijk hoeft Wit niet 20.d4x te spelen, maar de varianten, die dan mogelijk zijn, laat ik graag aan jou en aan anderen over. Groeten Klaus

 11. Donald Eeuwes schreef:

  hey ja, dat ziet er idd veelbelovend uit :)
  zulke dingen zie ik graag zelf in de partij! haha

  goed gevonden ;)

Geef een antwoord