Bijna gelukt …

In de laatste column van Grande was een duidelijk opdracht gegeven aan alle UVS’ers:

Maar wat mij betreft heeft elke UVS’er nog maar twee gedachten, twee wensen, twee doelen: ‘Lynch Luke en Plet Pim’.

cameraNu ja, in de vierde ronde van de interne moest ik tegen Luuk en ging er dus maar even aanstaan. Het werd weer een vermakelijke partij, die ik u niet wil onthouden. Daarom weer een uitgebreide video-analyse (van bijna 40 minuten!).
De partij was een beetje een omkering van onze vorige ontmoeting (zie de video-analyse van die partij): nu kwam ík wat minder uit de opening en moest op zoek naar tegenspel een stuk offeren. Ook leek de stelling er wel een beetje op: de toren die op a1 binnenkomt in een lange rochade stelling en daar een paard op b1 vasthoudt, was zowat een spiegeling van de stelling uit de vorige ontmoeting.
Helaas ging deze partij uiteindelijk ook de verkeerde kant op voor mij, maar

Ik hoop er in de nabije toekomst ook eens één te kunnen maken, waarin ik win van Luuk ;-)

Het is dus wel een lange analyse geworden, maar ik hoop de moeite waard.

[vimeo]http://vimeo.com/6964596[/vimeo]

De partij ook nog even in een doorspeelbaar format:

Share

1 reactie

  1. Luukmaestro schreef:

    Zo Pepijn, je bent er weer goed voor gaan zitten! Om eerlijk te zijn heb ik de hele boel gemist, toen ik Pc3 speelde. Was zo blij eindelijk dat ding weer weg te spelen (a tempo…) dat ik miste dat die loper op c4 zou komen. Gelukkig speelde we allebei te snel, zodat ik in seconden niet heel lang verloren heb gestaan :). Volgende keer offer ik wel weer een stuk, akkoord? ;)

Geef een antwoord