WordPress update en nieuw theme

Sinds enige tijd was er al een nieuwe versie van WordPress, maar ik wacht meestal even totdat de kinderziektes uit die nieuwe versie zijn gehaald. Ook zijn sommige plugins dan nog niet aangepast en op deze site gebruiken we er best een stel. Intussen draait WordPress 2.8.4 al een dagje zonder problemen.

screenshot oude lay-out

screenshot oude lay-out

Gelijktertijd heb ik de gelegenheid aangegrepen om de layout wat aan te passen. Al langere tijd wilde ik een lay-out met 2 smalle kolommen aan de zijkant, zodat je niet zo naar beneden hoeft te scrollen om sommige widgets te vinden. Ook was de menu-bar te smal in de oude lay-out en daardoor waren sommige pagina’s met algemene informatie lastig te vinden.

Het veel gebruikte theme Atahualpa stond mij wel aan. Het is makkelijk te onderhouden vanuit WordPress zelf (je hoeft niet zo veel in de .php bestanden te hacken) en ik kon er de stijl van de oude website wel ongeveer in handhaven. Probleem is alleen dat nogal wat bezoekers nog een resolutie van 1024 x 768 gebruiken en dat is wat aan de smalle kant voor een lay-out met 3 kolommen (2-zijkolommen en middengedeelte dat vanwege content uit het verleden minstens 600px breed moet zijn). Maar goed, ik geloof dat het resultaat nu in alle resoluties met een breedte van 1024px of hoger wel acceptabel is.

Intussen is er wel het een en ander gewijzigd in de plugins die de site gebruikt. Hieronder een lijstje:

De plugin Subscribe2 is uitgeschakeld, omdat er niet zoveel gebruik van werd gemaakt en iedereen (en niet alleen een geregistreerde user) met de link naar feedburner (envelopje links boven in het linker zij-menu) zich kan opgeven voor een e-mailabonnement.

Oh ja, de categorie ‘Test’ heb ik er uitgegooid, die werd bijna niet gebruikt en als je iets wilt testen kan dat door je bericht ‘privé’ te maken. Belangrijkste reden voor deze wijziging is dat ik de plugin Simply Exclude ben gaan gebruiken ipv Advanced Category Excluder die wat problemen geeft. Nu komen wel de berichten van de categorie Website wat meer in beeld, maar dat is niet zo storend (staan nog steeds niet op de homepage).

Share

Geef een reactie