Van de voorzitter

Het is even wennen: na 33 jaar geen MeesterZ  meer op papier. De “van de voorzitter” aan het eind van het schaakjaar zal dus voor het eerst digitaal moeten.

Een greep uit  “UVS in 2008-2009” en wat nieuwtjes voor 2009-2010.

☻De UVS site functioneert prima en in de loop van het jaar zijn de  meeste oud-papierschrijvers overgestapt op een digitale versie. Nogal wat nieuwe UVS-ers hebben via de site UVS leren kennen. Hulde aan webmaster Pepijn.

☻In september 2009 startten we met 53 leden en momenteel zijn er ongeveer 60 actieve UVS-ers. Ons streven is nieuwelingen zo snel mogelijk mee te laten spelen in de competitie. De kans dat iemand na 2 weken niet meer terugkomt omdat hij/zij geen partijen kon spelen wordt daardoor kleiner. Uiteraard gebeurt het daardoor nog weleens dat iemand na een paar avonden niet meer komt opdagen. In de loop van het jaar is dat een tiental keer gebeurd. Voor de wedstrijdleiding, maar zeker voor de spelers uit de betreffende groepen is dat erg vervelend. Sjoerd denkt dat hij daardoor nogal wat  reglementaire punten heeft vergaard en   misschien wel ten onrechte kampioen van groep E is geworden.

☻De Gelderlander besteedt (16 juli) uitgebreid aandacht aan  de 89 jarige UVS-er, Jo Glaap. Jo vertelt in het artikel over zijn aandeel in de aanleg van de Zevenheuvelenweg.

☻Christ Versteegen is weer ontgipst. Na zijn onfortuinlijke val tijdens het terrassentoernooi brak hij zijn enkel en lag enige dagen in het ziekenhuis. Hij hoopt het komende seizoen weer gewoon mee te doen.

☻Het is al weer enige jaren geleden dat de UVS kampioen nog geen dertig is. Dit jaar is er weer een. De kersverse kampioen komt nog uit de “Frans van de Hooven school”, telt 26 lentes en heet Luuk Peters. Behalve clubkampioen pakte Luuk en passant ook de snelschaaktitel.

☻Wat de externe competitie betreft, ziet het plaatje er niet slecht uit.  UVS 5 is kampioen en promoveert naar de 3e klasse van de OSBO, UVS 4 promoveert als beste nummer 2  naar de 2e klasse van de OSBO. De overige teams handhaafden zich op eigen kracht in hun klasse.

☻In het komende seizoen zullen de thuiswedstrijden van UVS 1 en 2  allemaal in de Ganzenheuvel gespeeld worden. Nieuw  komend jaar zal zijn dat op die dagen ook SMB 1 en 2 hun wedstrijden in de Ganzenheuvel gaan spelen. SMB 1 zal komend jaar in de Meesterklasse uitkomen, UVS 1 en SMB 2 spelen in de 3e klasse van de KNSB en UVS 2 speelt in de promotieklasse van de OSBO. De zaterdagen van de thuiswedstrijden zijn: 26 september,   21 november, 9 januari en 6 maart. Iedereen, spelers en kijkers, kunnen na afloop van de wedstrijd tegen weinig geld mee-eten in de Ganzenheuvel (chinees).

☻Komend seizoen zal de eindronde van de promotieklasse op zaterdag 17 april 2010  in de Ganzenheuvel plaatsvinden. Ook na deze dag kan iedereen die zich opgegeven heeft, blijven eten. (ook chinees)

☻Ten slotte wil ik de groeten overbrengen van Jan Komdeur, die een half jaar schaakverlof heeft en deze tijd gebruikt om een camping te beheren nabij Venetië. Aangezien ik in mei in Venetië was en zijn adres wist, heb ik hem opgezocht op “zijn” camping. Mocht je Venetië ooit willen bezoeken dan is Jan’s camping een prachtige plek voor de overnachtingen.

Uiteraard een foto uit Venetië opdat Jan nog herkend wordt als hij in september weer terugkomt. Behalve Jan zijn ook zijn vriendin, mijn vrouw en ondergetekende te zien op het terras van Jan’s camping.

Op bezoek bij Jan Komdeur in Venetië

☻Een fijne (voortzetting van de) vakantie en tot 31 augustus bij de jaarvergadering.

Lambert

Share

Geef een reactie