Een twijfelachtig topaloffertje…

Tijdens de strijd om de UVS-beker stuitte ik in ronde 2 tegen Bert-Jan, een uitgelezen tegenstander om een twijfelachtig topaloffertje uit te proberen. En met succes, al kreeg ik hier wel de nodige hulp bij.

Share

5 reacties

 1. Pepijn van Erp schreef:

  Hmm, welke versie van Fritz gebruik jij? Bij mij schreeuwen de engines meteen om 15…Pa4! (en niet om 15…Pxc2 16.Dd2!? Pb4 17.d5 en wit heeft mischien tegenspel) en dan zie ik ook geen verdediging meer voor wit.

 2. Bert-Jan Boer schreef:

  Hmm, mooie Oostblok-analyse Marcel :-)

  Bij mij sloeg de meter (Fritz 8) net als bij Pepijn ook door bij 15..Pa4!

  maar nog verder sloeg ie door (in het voordeel van wit) na 18.Tc1! (ipv.Ld3)

  Maar goed, neemt niet niet weg dat ik er achter het bord maandag mooi vanaf ben gecombineerd

 3. Marcel Verstappen schreef:

  Hmmm, je gaat er wel van hummen van al die pijprokende criticasters. Kan iemand mij de betekenis van een Oostblok-analyse doorgeven ;&)

 4. Pepijn van Erp schreef:

  Voor de verklaring van “Oostblok-analyse” zoek je toch gewoon even met Google: zoekresultaat . Ah, dat helpt niet veel als je als eerste hit deze pagina weer terugkrijgt ….

 5. Donald Eeuwes schreef:

  haha, nou dan zijn wij iig goed geïndexeerd.

  mooie aanval marcel, Nxa2 en Ne2 zijn leuke zetten :)

Geef een reactie