Waar was UVS?

Er viel volkomen gratis een prachtige gemeentegids in de bus. Werkelijk alles, wat zich in de gemeente Nijmegen afspeelt, kan in die gids gevonden worden. Een leuk initiatief van de gemeente. Natuurlijk zocht ik (als fan van UVS) gelijk hoe UVS in die gids stond. Een complete afdeling met sport met de meest uiteenlopende sporten, dus UVS zou dan te vinden moeten zijn bij de afdeling “schaken”. Edoch:  er was géén UVS te vinden (overigens ook geen andere schaakvereniging). Zou ik niet goed hebben gekeken?                                                                                                                                         Opvallend was overigens, dat in die gids wel “DE ORDE VAN VRIJE WEEFSTERS Vinculum verum” stond. Ook  zag ik ook “DE TRANSMISSIEMEDITATIEGROEP, groepsmedidatie, waarbij hoge energieën worden neergetransformeerd”. Wat ik maar wilde zeggen: als dit soort groepen de gemeentegids kunnen halen, moet UVS dat toch ook kunnen!? Geen probleem,  misschien kunnen we er volgend jaar bij komen? 

Share

3 reacties

 1. Pepijn van Erp schreef:

  Hij staat ook online, die gemeentegids. En bestuur, hier is een linkje om ons erin te krijgen: link.
  Vind het wel een beetje griezelig tussen al die vage clubjes, misschien moeten we tevreden zijn met het feit dat onze site als eerste naar boven komt in Google als je zoekt op “schaakvereniging Nijmegen” (boven SMB ;-) )

 2. Michiel de Kruyf schreef:

  Wij staan er wel degelijk in. De gemeente heeft hier speciaal de catogorie denksport voor ;)

 3. Klaus Wüstefeld schreef:

  Gelukkig Michiel, we staan er toch in. Ik heb de gids dus onvoldoende grondig bekeken. Nu kan ik weer rustig slapen. Toch klopt er iets niet in de gids. Controleer het zelf maar eens. Voorin staat een alfabetische inhoudsopgave. Kijk naar de S van schaken. Schaken staat er niet bij ! Begin nu eens vooraan bij de A : er staat zelfs “american football”. Je hoeft dan niet naar “veldsport” te kijken, zoals ook het gewone voetbal rechtstreeks bij de V te vinden is. Ga je bij der inhoud verder met B , dan zie je al gelijk “Badminton”staan en “Basketball” , je hoeft dat niet te zoeken onder bijvoorbeeld “zaalsporten”. Opvallend is, dat bij de B wel de denksport “Bridge”staat , weliswaar met een verwijzing naar Kaartspelen, maar die verwijzing ìs er dan toch maar ! Met bladzijde 134 erbij ! . “Schaken” staat dus niet direct in de inhoud, zoals Bridge, Voetbal, Zwemmen, Dansverenigingen er wel direct in staan. Geen drama hoor! Met een beetje zoeken kom je dus wel bij UVS. Toch is het opmerkelijk en hindert het wel een klein beetje de directe toegang tot informatie over schaken. Overigens ben ik door dit gezoek in de gemeentegids wel enigszins geïnteresseerd geraakt in de ORDE VAN VRIJE WEEFSTERS: hoe “vrij” zullen deze dames zijn ? groeten Klaus

Geef een antwoord