UVS 5 Kampioen in klasse 4F

Op de laatste wedstrijdavond werd er gespeeld bij Het Kasteel in Wijchen. Op deze avond moest de beslissing vallen want UVS 5 en Ede 3 stonden gelijk zowel in match- als bordpunten. Ieder bordpunt was van belang. UVS 5 speelde tegen het jeugdteam van Variant en Ede 3 speelde tegen Tornado 2.

We starten in een sterke opstelling met Onno Marres en Theo Felet als vervangers voor Rob Lubbers en Jorgen Willemsen.
Op bord 6 had Theo Felet snel zijn slag geslagen. Ook Harrie Huisman kon na een fout van zijn tegenstander de felicitaties in ontvangst nemen. In een Schotse partij won Wim van den Broek. Donald Eeuwes sloot zich aan in de rij: 4-0 voor UVS 5. Onno Marres verging het evenwel slechter. Na een vork op koning en dame was het einde verhaal voor hem.: 4-1 .
Justin Sewalt speelde op bord een een Spaanse partij waarbij de tegenstander een passieve opstelling koos. Justin kreeg erg veel ruimte en begon een koningsaanval. Het was onzeker of de aanval zou doorslaan maar de tegenstander zag het niet meer zitten en gaf op.
UVS 5 – Variant 2 : 5-1.

UVS 5 Kampioen in OSBO Klasse 4F

UVS 5 Kampioen in OSBO Klasse 4F

Onze concurrenten hielden op enige afstand gelijke tred; het werd 1-0, 2-0, 3-0 en 4-0 voor Ede. Op bord 1 stond Ede gewonnen maar Sebo Nienhuis (1709) vergreep zich en het werd remise.
Het werd reuze spannend. Op bord 2 stond de Tornado speler een pion voor, maar was het af te ronden naar winst? De sleutel was een ingelaste schaakzet waarmee wit voordeel kon behalen en de partij naar zich toe kon trekken.. De uitslag 4½-1½ was voldoende om het kampioenschap binnen te halen.

Share

2 reacties

 1. Justin schreef:

  Gelukkig hebben we de foto’s nog.

  http://svhetkasteel.eu/extern/images/t5/2008/kasteel5/kasteel5.html

  Met dank aan Het Kasteel uiteraard. :)

 2. Donald Eeuwes schreef:

  whaha, die foto is leuk geworden!

  volgend seizoen sterkere tegenstanders :)

  misschien wel ons eigen 4de…

Geef een reactie