De schrik van iedere schaker

Met moeite kan ik het over mijn hart verkrijgen om onderstaande partij te openbaren aan de meedogenloze buitenwereld.  Na een zorgvuldige opbouw krijg ik, tijdens de slotronde van UVS 3 tegen ASV 6, de gelegenheid om mijn tegenstander neer te sabelen. Maar het loopt iets anders; ziet en huivert…

Share

4 reacties

 1. Klaus Wüstefeld schreef:

  Jammer, zo’n mooie partij. Dan kun je het wel eens hebben, dat je net niet die belangrijke zet vindt om te winnen of de pech hebt van een lastig foutje. Tja ik ken dat verschijnsel maar al te goed. De avond zelf al hadden we het bijvoorbeeld al over 16…., Pf4 17.Lh7x+, Kh7x 18.De4+,Pg6 19.g4, Dh4+ , heel interessant om deze variant verder te analyseren, maar er zijn in deze partij nog meer van die leuke dingen, waar je als schaker graag mee bezig bent.

 2. Klaus Wüstefeld schreef:

  Marcel, omdat ik het bord naast je zat, was ik zeer geboeid door jouw partij. Welke drugs had je rond de 22ste zet gebruikt ? Want vanaf je 22ste tot je 29ste zet was je plotseling niet meer die briljante en vindingrijke schaker, die je de laatste tijd wel bent ! Bij elke zet had je (denk ik) de keuze voor een winnende zet, zelfs toen jij dacht dat je al verloren stond. Neem de partij nog maar eens door en kijk maar naar mijn suggesties en beoordeel maar of ze kloppen. 22….,Pg2+ mat in drie of Damewinst. 24…., Dc5 mat 25…..,Td3! met beslissende aanval. Op je 26ste zet meen je al verloren te staan, maar wat denk je van 26…..,f5 of Td3 met stukwinst en dan heb je nog 27….,Td6 met beslissende dreigingen . En dan nog 28….,g5 met loperwinst. Vervolgens 29……Dg6+, de Koning moet naar de h-lijn (wegens dreiging Tg1+ ) en je kunt dan ook nog eens Pb1 pakken. Dus je stond nog lange tijd beter (en winnend !) , langer dan jezelf dacht.

 3. Marcel Verstappen schreef:

  Tja, Klaus, de psyche van de mens is soms ondoorgrondelijk. Maar na de deceptie vanwege het feit dat ik niet de genadeklap kon uitdelen èn mijn tegenstander ook nog eens het lef had om door te spelen miste ik elke realiteitszin en heb ik geen goeie zet meer gezien. Kwam nog bij dat ik jaloers was op mijn tegenstander omdat vanwege de nijpende tijdnood lekker kon vluggeren, terwijl ik geacht werd na te denken en zetten te noteren!!

 4. Klaus Wüstefeld schreef:

  Tja

Geef een reactie