Schaamteloos verlies van UVS3

Nu het erom spande heeft UVS 3 het finaal af laten weten. Om (versterkte) degradatie te ontlopen was een gelijkspel tegen ASV 6 op de slotavond in Wageningen minimaal nodig. Na 2,5 uur spelen stonden we al met 4-0 achter. Dat werd uiteindelijk nog enigszins acceptabel gemaakt tot een 5,5 – 2,5 nederlaag.

Michiel (stukverlies na nog geen 15 zetten!), Willem (idem dito binnen 20 zetten), Frans N. (verloren eindspel vanwege een manke loper) en John (overbelaste stukken) tekenden voor de schaamteloze nullen. Mede daardoor kon ik mijn na 12 zetten al glad gewonnen stelling niet in een overwinning omzetten. Ik durf het bijna niet te bekennen maar in mijn matjacht miste ik eerst een damewinst in 3 en vervolgens een mat in 1!! Als ik mijn schaamte heb ik overwonnen zal ik een verslag van de partij publiceren. De laatste 3 partijen maakten de misère nog enigszins draaglijk: Wouter remiseerde in een betere stelling maar nog slechts 1 minuut op de klok. Frans vd H. die als ‘joker’ op bord 1 geplaatst was, speelde de partij  van zijn leven en overklaste zijn tegenstander. Klaus, tot slot, vestigde een record door minstens 4 keer een stuk in te zetten. Waarschijnlijk was zijn tegenstander daardoor zo uit het veld geslagen dat hij geen verdediging meer wist te vinden. Nu maar afwachten of UVS 3 als slechtste 6e niet via de achterdeur alsnog degradeert… Voor de verliezende teamleden rest sowieso een zomerstrafkamp.

Share

2 reacties

  1. Klaus Wüstefeld schreef:

    UVS 3 niet gedegradeerd ? Ik heb even bij de uitslagen van de KNSB 3de klas gekeken , en daar bleek er maar één club uit de OSBO te degraderen ZSG (Zwolle). Ergens anders lees ik, dat als er maar één club zou degraderen uit die 3de klasse, dat er dan in de groep van ons UVS3 geen versterkte degradatie zou zijn. Is mijn waarneming juist, als ik zeg, dat UVS 3 een klein beetje in feeststemming mag zijn?

  2. Michiel de Kruyf schreef:

    Inderdaad Klaus, UVS3 heeft het weer gered dit jaar.

Geef een antwoord