UVS. Uit het verleden samengesteld (6)

oud-logoIk ga verder met de historische wetenswaardigheden van UVS in de jaren 1963. Dat is wel 46 jaar geleden!! UVS kabbelde netjes door, maar er gebeurde meer, ook in het sociale leven. Wie daar volledig aan meegedaan heeft is onze oud- en eerste voorzitter de Hr. S.Bergsvoort. Het is goed om deze gedreven en zachtaardige man eens zelf zijn levensloop te laten vertellen. Waar vindt je dat nog in deze gematerialiseerde maatschappij via een schaakclubblad. En nog gratis een verkeersvraagstuk op de koop toe. U moet mij maar vergeven, ik heb nu eenmaal, op mijn leeftijd, nostalgische gedachten over deze tijd.

In oktober 1963 vond weer de uitreiking van de diverse kampioensbekers plaats. Tevens de erelijst van deze schakers waarvan u nog bekende namen tegenkomt en zelfs een foto.

Marcel Verstappen vond het een goed idee om wat meer met de toto te doen. Wel nu met hard geld, toen, in november 1963, met Mekkarepen (bestaan die nog?) we waren met weinig tevreden in die tijd.

Op de jaarvergadering van 1965 is weer over geld gesproken. Schrik niet, want de contributie steeg naar ƒ12,- per jaar maar kon in twee termijnen worden betaald.
Let ook op dat centen in die tijd zeer belangrijk waren. De bondcontributie ging naar ƒ7.08 per jaar.

Voorlopig weer genoeg.
Sjoerd Sytema

Een karakteristieke ontmoeting met de heer Bergsvoort

UitVerledenSamengesteld6-1

UitVerledenSamengesteld6-2

UitVerledenSamengesteld6-3

Kampioensbekers

UitVerledenSamengesteld6-4

UitVerledenSamengesteld6-5

Nogmaals de TOTO

UitVerledenSamengesteld6-6

Jaarvergadering 1965

UitVerledenSamengesteld6-7

Share

Geef een reactie