De reis er naar toe (en terug) is belangrijker dan de eindbestemming

Dat geldt in ieder geval voor de meeste teamleden van UVS 2. Een raar groepje spelers eigenlijk. Om toegelaten te worden in dit illustere team is minimaal universitair niveau vereist (of bewezen lenigheid van geest). Hoe verder de reis hoe beter. Liever naar Meppel dan naar SMB. Hoe meer kennis er vergaard en gespuid kan worden, hoe beter. Problemen waar je thuis niet over kunt praten, wordt in de auto op hoog intellectueel niveau besproken. Uit discretieoverwegingen zal ik uiteraard niet uitgebreid ingaan op wat er zo allemaal wordt ingebracht  maar alles wat te maken heeft met mater pulchra, filia pulchrior is zo’n thema dat tot het gaatje wordt besproken.


De wedstrijd zelf? Appeltje, eitje. Zoals gebruikelijk pakken de onderste borden de punten (3 uit 4) en harken de tobborden de laatste 1,5 punt bij elkaar. Op veenendaalvsv.blogspot.com staat een zeer lezenswaardig verslag dat op 1 bord na de lading wel dekt.

Hooggeleerd schaak door UVS2

Hooggeleerd schaak door UVS2

Maar waarom snapt zo’n stukjesschrijver nou net mijn partij niet… Waarom spreekt hij van “desperado/alles of niets spel van de witspeler”? Ik speel nooit desperado! Alles keurig uit het boekje.

Dat mijn tegenstander een vorm van koffiehuisschaak op de 64 velden brengt, ligt dat aan mij? Het gaat me te ver om de partij te publiceren maar wie zijn loper na 1. d4 d5  2. Lf4 Lg4  3. h3 Lh5 zo weet te dispositioneren vraagt om een directe aanval op de damevleugel. Na zet 3 kunnen de stukken wel weer in de doos, dunkt mij.
En dan is er ook nog een verrader uit je eigen team die subtiel vraagt of ik toevallig met de zwarte stukken speel (hij is inmiddels geschorst voor 2 wedstrijden)…

De reis terug vergoedt dan weer alles. De eerste 10 minuten is er dan nog een speler die het schaken belangrijk vindt. Er wordt nog wat gemompeld over ophouden met schaken maar al snel verplaatst het gesprek zich weer naar verhevener zaken. Een thema dat zeker een vervolg zal krijgen is of we met Chi een wegpiraat (brokkenpiloot) gaan krijgen die het niveau van de legendarische K.W. zal gaan evenaren! Chi’s aandoenlijke afhankelijkheid van de hypnotiserende aanwijzingen die de sirene hem toefluistert vanuit de TomTom bracht ons namelijk met halsbrekende toeren richting oneindig diepe afgronden (wat alleen voorkomen kon worden door op brute wijze een einde te maken aan haar bestaan door rücksichtslos op de uit knop te drukken).

Ruud, Tsji, Arno en Robert in actie (vlnr)

Ruud, Tsji, Arno en Robert in actie (vlnr)

Share

3 reacties

  1. Pepijn van Erp schreef:

    Tsja, Tsjisang is een ramp waar het op navigeren aankomt: vorig jaar wist ie me zelfs op het kleine eindje naar Wijchen nog ergens een bospad op te sturen….

  2. Menace schreef:

    Tsjisang is toch zigzaggen in het Chinees?

  3. Luukmaestro schreef:

    Harde spierballentaal van Harold zie ik! Zo boezemen jullie de tegenstanders dus angst in. Moet Thomas bij ons ook maar eens gaan doen…..

Geef een reactie