Slechte potten zijn soms ook leuk, deze niet.

Share

3 reacties

 1. Pepijn van Erp schreef:

  Maf partijtje, Dennis. Had je er misschien beter aan gedaan gewoon te rokeren op zet 12? Wordt door Rybka gesuggereerd en hoewel het er erg eng uitziet, zie ik niet 1-2-3 een doorslaande koningsaanval voor wit.
  Blijft natuurlijk dat zwart ook geen kansen meer heeft en moet blijven keepen, geen pretje tegen Anton ;-(

 2. Menace schreef:

  Ik heb geen moment over rokade nagedacht, waarschijnlijk vanwege de traumatische ervaring die ik heb overgehouden aan de beukpartij tegen GM Georgiev. Daar ging ik ook kort namelijk.

  En mak als een lammetje zal ik nooit naar een slachtbank gaan. Altijd op zoek naar actief tegenspel. Rond 2100 enzo maak je toch geen fouten meer in je techniek indien je zo’n stelling hebt? En Anton dus ook niet. De zet f5 is provocerend te noemen. Maar in mijn beleving (omdat ik het plan Lf1-h3-f5, gevolgd door Taf1 en Thg1 gemist had) leek het me een goede kans om gebruik te maken van het feit dat de witte koning op e2 ‘ongelukkig’ staat. Dit is dus zekere vorm van ‘wanting’. Mijn perceptie en evaluatie van de stelling was onjuist.
  Had ik Lf5 wel gezien dan had ik nooit f5 gespeeld.

 3. Maarten van Rooij schreef:

  16 … Dg5 (dreigt f4) of 19… Df4 (blijft op de vierde rij) lijken ook prima zetten om in troebel water te vissen. Druk op e4 houden en rustig verder ontwikkelen. Ik heb niet van die mooi Rybka’s en Fritsen, maar mij dunkt dat het spel nog niet gespeeld is!

Geef een reactie