Winnen in de C-poule

yipee! ik vlieg in ieder geval niet met nul punten de C poule weer uit :)

waar ik zelf trots op ben is het door calculeren van 25.Pxf6, een leuk einde voor dat mooie paardje

[include file=/wordpress/wp-content/2009/03/djw_vdhooven_30-03-09.htm iframe=true width=100% height=500 scrolling=no]

Share

3 reacties

 1. Pepijn van Erp schreef:

  Had Frans op zet 24 gemist dat het paard op a5 onder vuur kwam te liggen door de Loper die naar d2 komt? Na 24…Pc6 lijkt me niet dat er veel aan de hand is. Wit heeft dan hooguit een klein voordeeltje.

  En in de opening: is 8.De2 normaler volgens mij (gevolgd door Te1) nu ging die dame naar c2, waar ze niet helemaal lekker staat. Maar ik ben geen expert in het Morra gambiet, al lang geleden afgezworen ;-)

 2. Menace schreef:

  Hey Donald.

  Ik liep maandag even langs je bord en toevalligerwijs had je net Db5 gespeeld. Een zet die je stelling zeker verstrerkt. Vond het een interessante stelling. Mooie zet hoor! En heel goed gezien dat je met zo een pion ging winnen.

  Als je speelt zoals je speelt in deze partij hoor je zeker in de C-groep thuis hoor! Misschien zelfs wel in de B. Wat ik wil zeggen is dat je meer dan 1600 ELO speelsterkte laat zien!

 3. Donald Eeuwes schreef:

  :) thanks! maar dit is eerder een uitzondering op de regel dan regelmaat ;)

  lekker veel schaken, dat helpt!

Geef een reactie