A.k.a De hakker

Lieve hemeltje nog aan toe. Ik zie u al denken: Wat moet hij nou weer? Ik wil u even attenderen op het volgende: Er is een hakker bezig bij UVS. Nou hebben we op de club wel vaker houwdegens gehad, maar wat deze laat zien is toch wel erg fraai. En naar ik vernomen heb doet ie het ook al in de KNSB competitie… Het boefje!

Maandag avond was het weer zover. Zich nestelend achter de witte stukken werd er nog even minnetjes naar de overkant van het bord gekeken. “Berg u, waarde tegenstander, of onderga de pijnbank van de Hakker!!”

Als een ware Tovenaar van Nijmegen (lees: Riga) gingen de witte stukken naar voren. Stukoffer op e6, dubbel kwal offer (tweemaal op f6 en tweemaal met een toren een paard geslagen,  zeeeeeer fraai) en het was weer gepiept. Helemaal correct was het natuurlijk weer allemaal niet en het had nog harder gemogen, maar het was al met al toch wel weer bijzonder fraai.  De zwarte monarch was vakkundig uitgerookt en opgeknoopt.

Een woord van dank gaat natuurlijk ook uit naar de zwartspeler. Zonder diens deelname aan de partij had zo iets moois nooit kunnen ontstaan. Dank u vriendelijk!

Hulde aan de Hakker! Uw moed en rekenkracht worde geprezen.

Update: de partij is inmiddels geplaatst door de Hakker himself!

Share

2 reacties

  1. Michiel de Kruyf schreef:

    Na z’n introductie kan de beterfende partij natuurlijk niet meer achter wegen blijven :D

  2. Menace schreef:

    Beste Michiel,

    Dat is helaas niet aan mij. Mocht de Hakker wensen dat zijn daden online gevierd kunnen worden dan zal dat vanzelf gebeuren…
    Maar ik zou er maar niet op rekenen.

Geef een antwoord