UVS. Uit het verleden samengesteld (5)

oud-logo

De vorige keer waren we gebleven bij Splendortoernooi uit 1959. Als laatste merkte ik op dat U.V.S. zich niet al te veel zorgen hoefde te maken over geldzaken: de directie van de Splendorfabriek sponsorde de grote uitgaven.
Het was ook de periode dat een bedrijf als V & D vele jaren het schaken kon promoten door de simultaanseances waarbij vele schaakgrootmeesters zomaar konden worden uitgenodigd. U ziet de resultaten hierbij. De grote animator voor deze seancebijeenkomsten was de onlangs overleden Barry Withuis. Hij heeft zich erg druk gemaakt een levendig schaakleven.
Bij de prijsuitreiking van het 13e Splendordoernooi in 1961 kregen de leden ook nog een college over telepathie en helderziendheid, gegeven door een professor in dit mysterieuze vak.

Het vervolg bestaat geheel uit authentiek materiaal uit het Glimworm verenigingsblad van de personeelsvereniging.

Simultaanseances

glimworm7

glimworm8

Telepathie en helderzienheid bij het 13e Splendortoernooi

glimworm9

glimworm10

Splendortoernooi en TOTO

Tot slot van deze aflevering nog een tweetal pagina’s uit de Glimworm met daarin aandacht voor de geschiedenis van het Splendortoernooi ter gelegenheid van het 3e lustrum van dat toernooi en stuk over de TOTO!

glimworm11

glimworm12

Tot zover voor deze keer.

Sjoerd Sytema

Share

1 reactie

  1. Marcel Verstappen schreef:

    Leuk om te lezen dat de toto al in de jaren ’60 gespeeld was. En erg populair was met 90 deelnemers. Zou het door de prijzen komen: een taart en mekka-repen? Misschien een idee om die ook maar eens te introduceren.

Geef een reactie