5 overwinningen voor UVS 5, bijna 3 voor UVS 3

Doordat UVS 5 gisteren tegen het Kasteel 5 overwinningen noteerde, kon een welverdiende 5-1 zege worden geboekt. Alleen Rob Lubbers moest in tijdnood zijn glad gewonnen stelling prijsgeven. UVS 3 haalde weliswaar bijna 3 punten maar de 2 individuele zeges en 1 remise konden helaas geen 2,5-5,5 verlies verhullen:  Velp 1 bleek het sterkst aan het eind van de avond maar moest hier een harde strijd voor leveren.

De avond begon met twee snelle verliespartijen voor de beide Fransen aan de laagste borden. Michiel bracht ons terug in de race met een uitgekiende behandeling van het eindspel. Deze Anschluss was van korte duur: Wouter ging vrij kansloos ten onder in een overweldigende aanval en ook Klaus kon zich niet meer naar een halfje (of meer) schwindelen. Willem wist in een afwisselende strijd een remise in de wacht te slepen. Het teamverlies was daarmee een feit. Daaraan kon mijn overwinning (ondanks een twijfelachtig offer) niets meer doen. Het mat dat Lambert om zijn oren kreeg bracht de eindstand op 2,5 tegen 5,5 voor Velp.

Partijverslagen en -analyses zullen mogelijk later gepubliceerd worden in Marcels Mooiste & Memorabele Momenten (tijdstip van uitgave vooralsnog onbekend).

Share

2 reacties

  1. Michiel de Kruyf schreef:

    Ai, ik dacht dat het 3½ – 4½ zou eindigen toen ik weg moest. Dus Lambert heeft het niet meer gered om te winnen?
    Verder een hele mooie overwinning van UVS5, goed werk allemaal. Op naar het kampioenschap?

  2. Wouter schreef:

    “Speciaal voor JW: later meer…”

    Ik ben anders ook wel benieuwd naar het offer in jouw partij!

Geef een reactie