Lugano Open 2008

Na een vorig jaar dramatisch slecht verlopen Lugano Open 2007, reden waarom er geen verslag richting UVS in Nederland werd verstuurd, vreesde ik het ergste voor 2008. Een jaar praktisch geen houten bord gezien. Slechts digitale via de sites van bijvoorbeeld “The Week in Chess” of “Chess Cafe”, maar daar houd je je sterkte toch niet mee op peil.erik-lugano1
Op vrijdagochtend met de trein vanuit Sesto Calende via Milano Centrale naar Lugano, gevolgd door een korte wandeling naar de wijk Lugano Paradiso. Zoals elk jaar een kamer geboekt in het prachtige hotel Victoria au Lac met uitzicht op het Lago di Lugano. En dan vrijdagavond de eerste ronde. Er doen een aantal meesters en één Roemeense grootmeester mee, die natuurlijk favoriet is. Aangezien ik in de bovenste helft ben ingedeeld, mag ik tegen een speler met een lage ELO rating waarvan natuurlijk gewonnen moet worden.

[include file=/wordpress/wp-content/2009/01/erik-van-de-plassche-lugano.htm iframe=true width=100% height=3000]

Lugano Open 2008

Lugano Open 2008

Share

1 reactie

  1. Donald Eeuwes schreef:

    wat gaaf zeg zo’n toernooi ergens ver weg in de warmte :)
    wil ik ook…

    mooi gedaan, al die puntjes bij elkaar ;)

Geef een reactie