UVS 5 vs ASV 11

Terwijl naast ons UVS 3 en 4 moeizaam hun puntjes bij elkaar aan het sprokkelen waren, maakte UVS 5 een goeie start tegen ASV 11. Dankzij een enorme inspanning van mij op het eerste bord konden we meteen het eerste punt noteren. Het hielp wel een beetje dat mijn tegenstander niet aanwezig was.

Donald was in ieder geval daarna als eerste klaar. Na een Nimzo-Indische opening kwam hij door een aardige afruilcombinatie een pion voor te staan. Na verdere afruil bracht deze pluspion hem de overwinning in het eindspel. Het tweede punt is binnen.

Op de andere borden leek het ook goed te gaan. Rob en Mathijs stonden een stuk voor. Bij  Jorgen was na een vroege afruil van pionnen in het centrum een interessante stelling ontstaan waarbij hij iets sterker leek te staan. Alleen Harry stond een pion achter maar wel in een stelling die volgens mij nog alle kanten op kon gaan.

Helaas kwamen de donkere wolken van de andere twee UVS teams onze kant op drijven. Harry’s tegenstander wikkelde rustig af naar een eindspel en promoveerde zijn pluspion tot vrijpion die ondanks hevig verzet van Harry niet meer te stoppen was. Rob stond nog wel een stuk voor, maar had nog maar 1 minuut op de klok en zijn tegenstander meer dan een uur. Gelukkig kon hij nog eeuwig schaak maken en dus toch nog een half puntje binnenhalen.

Bij Jorgen ging het eveneens mis. Het niet kort en lang kunnen rokeren dankzij de loper en de dame van de tegenstander, speelde hem op den duur toch parten. Nadat een cruciale pion voor Jorgen verloren ging, was de partij niet meer te winnen.

De stand was dus gelijk met 2,5 – 2,5. Ondertussen stond Mathijs niet meer een stuk voor! Helaas moest ik op dit moment de bus halen dus wat er precies is gebeurd, weet ik niet. In ieder geval heeft Mathijs nog remise weten te behalen, dus is de stand toch nog gelijk gebleven.

Met 3 – 3 dus geen onaardige score tegen ASV 11, maar er had voor ons denk ik wel wat meer in gezeten. Helaas waren de schaakgoden UVS niet goed gezind die avond. Maar goed, volgende keer beter!

Share

Geef een reactie